Παιδεία|10.07.2024 11:44

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πώς γίνονται οι αιτήσεις για τα voucher – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Newsroom

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξουν οι αιτήσεις  για τα voucher των βρεφονηπιακών σταθμών ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ, καθώς και οι αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, για την περίοδο 2024 – 2025.

Να σημειωθεί πως η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντος.

Ποιες οικογένειες πριμοδοτούνται με αυξημένα μόρια

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη στο MEGA, ο προϋπολογισμός για φέτος είναι αυξημένος στα 361,2 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε περισσότερους από 173.000 δικαιούχους γονείς όλων των δομών.

Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος, πριμοδοτούνται με αυξημένα μόρια οι τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες. Συγκεκριμένα, αντί για 40 μόρια που έπαιρναν πέρσι, φέτος θα πάρουν 50.

Πρόσθεσε ακόμα πως βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η πολύτεκνη οικογένεια, προαναγγέλλοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, το οποίο θα έχει βασικό πυλώνα στήριξης τους πολύτεκνους.

οικογένειεςειδήσεις τώραΣόφια Ζαχαράκηπαιδικοί σταθμοίβρεφονηπιακοί σταθμοίειδήσειςΕΣΠΑΜόρια