Παιδεία|02.08.2024 06:10

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μπες στο «Discover your Wings», γράψε για τα όνειρά σου - Ένας πρωτότυπος τρόπος να θέτουν στόχους οι φοιτητές

Νικολίτσα Τρίγκα

Μια νέα πλατφόρμα με το όνομα Discover your Wings, ανέπτυξε το πανεπιστήμιο Αιγαίου προσκαλώντας όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να θέσουν άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και να σχεδιάσουν τα όνειρά τους. Να γράψουν ένα γράμμα στον μελλοντικό τους εαυτό, ως υπενθύμιση των φιλοδοξιών και των ονείρων τους.

Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο, στόχος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι να μην πάψει ο κόσμος να ονειρεύεται, να ελπίζει και φυσικά να κυνηγάει πάντα τα όνειρά του.

«Βέβαια, ο άνθρωπος λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας έχει την τάση να ξεχνάει τι θέλει να κάνει, τι θέλει να πετύχει, που θέλει να φτάσει. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μας καλεί να μην σταματήσουμε ποτέ να χρησιμοποιούμε το πιο δυνατό μας «όπλο», δηλαδή να ονειρευόμαστε».

Στο πλαίσιο αυτό το πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρωτοπόρος στην εκπαιδευτική καινοτομία, εγκαινιάζει τη νέα διαδραστική landing page Discover Your Wings στο επίσημο website του www.aegean.gr προσκαλώντας όλους τους φοιτητές να θέσουν άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και να σχεδιάσουν τα όνειρά τους.

Η διαδραστική landing page «Discover Your Wings» έρχεται σε συνέχεια της τριετούς καμπάνιας του Πανεπιστημίου και προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να γράψουν ένα γράμμα στον μελλοντικό τους εαυτό, ως υπενθύμιση των φιλοδοξιών και των ονείρων τους. Αυτή η νέα ψηφιακή εφαρμογή στοχεύει να ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή των φοιτητών/τριών σε μια διαδικασία επιλογών που αφορούν στις σπουδές τους, καθώς οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες καλούνται να διατυπώσουν τους στόχους τους και να δεσμευτούν γι’ αυτούς, συνδέοντας την ακαδημαϊκή τους πρόοδο με τις προσδοκίες τους. Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή διαδικασία όχι μόνο καταγράφει τους προσωπικούς τους στόχους αλλά τους/τις προετοιμάζει επίσης να τους συναντήσουν στον χρόνο που έχουν ορίσει (6 μήνες, 1 χρόνο , 5 χρόνια … μετά). Όπως αναφέρει το ίδρυμα «μπες κι εσύ τώρα και γράψε τα όνειρά σου, σαν ένα reminder στον μελλοντικό σου εαυτό… Τα όνειρά σου σε περιμένουν να τα ζήσεις».

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, ήδη από τις πρώτες μέρες που τρέχει η καμπάνια, έχει αγκαλιαστεί και υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, αφού ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων καθημερινά μπαίνει και γραφεί τα όνειρα του. «Ο κάθε επισκέπτης, μπορεί να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον μελλοντικό του εαυτό, με το όνειρα και στόχους που έχει. Εμείς του εγγυόμαστε, ότι αυτά θα επιστρέψουν σε αυτόν, σαν μια γλυκιά ανάμνηση από τον νεότερο εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα, παρακινεί τον καθέναν από εμάς να κάνουμε έναν απολογισμό στα όνειρα και τους στόχους μας και να δούμε που έχουμε φτάσει σήμερα. Έτσι, καταφέρνουμε να φέρουμε έναν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας, δίνοντας κουράγιο, αλλά ενισχύοντας και το αίσθημα υπερηφάνειας και θαυμασμού στον ίδιο μας τον εαυτό…γιατί, στην τελική εμείς είμαστε οι πρώτοι μας πιο θερμοί υποστηρικτές. Πρώτα εμείς θα πιστέψουμε στον εαυτό μας και μετά οι άλλοι. Τα όνειρα μας είμαστε εμείς, καθώς αντικατοπτρίζεται κομμάτι της ευτυχίας μας και της εξέλιξής μας σε αυτά, μόλις τα δούμε να πραγματοποιούνται. Συνεπώς, η πλατφόρμα μας καλεί να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε και να αποτυπώσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε, σε μία λογική vision board».

Όνειρα γραμμένα από επισκέπτες:

  • Σε πέντε χρόνια από τώρα, ονειρεύομαι να έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου με επιτυχία και να έχω ξεκινήσει την καριέρα μου στον τομέα που πάντα ήθελα.
  • Φαντάζομαι τον εαυτό μου να εργάζομαι σε μια δυναμική εταιρεία.
  • Ονειρεύομαι να ζήσω σε μια χώρα που να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους!
  • Θέλω να έχω βρει ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή, απολαμβάνοντας μικρές και μεγάλες στιγμές με φίλους και οικογένεια.
  • Εύχομαι να δω τα παιδιά μου να πετυχαίνουν μελλοντικά κάθε τους στόχο
  • Εύχομαι να κάνω περισσότερα ταξίδια και να δω κάθε γωνιά της γης.
ειδήσεις τώραφοιτητέςΠανεπιστήμιο Αιγαίου