Παιδεία|21.08.2024 15:00

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για Καλλιάνο: «Είναι ιδιοκτήτης παράνομου Κέντρου Μελέτης»

Newsroom

Διπλό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνο καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ειδικότερα, η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει πως ο βουλευτής «είναι ιδιοκτήτης παράνομου Κέντρο Μελέτης και μάλιστα όχι μόνο για Δημοτικό, αλλά και για Γυμνάσιο-Λύκειο, ώστε να αποφύγει την υπαγωγή στη νομοθεσία περί Φροντιστηρίων!».

Η καταγγελία στην ΟΙΕΛΕ έγινε από εκπαιδευτικούς και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και στη συνέχεια διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση ότι ο βουλευτής «όχι μόνο προβάλλει την δομή αυτή στα κοινωνικά δίκτυα (και μάλιστα στη σελίδα του στο Facebook ως Βουλευτής της ΝΔ!), αλλά έχει ιστοσελίδα προώθησης του Κέντρου Μελέτης!».

Παράνομα τα κέντρα μελέτης

Η ΟΙΕΛΕ σημειώνει ότι τα Κέντρα Μελέτης (ή φροντιστήρια Δημοτικού) είναι παράνομα, σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 682/77 και μάλιστα ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τη λειτουργία τους.

Παράλληλα,  σε πρόσφατη απάντησή του σε αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη (μετά από καταγγελία της ΟΙΕΛΕ) το υπουργείο Παιδείας ρητά δηλώνει ότι η πολιτική ηγεσία προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης, αναγνωρίζοντας ότι είναι παράνομα.

«Η δεύτερη σοβαρότατη παρανομία» που σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ έχει κάνει ο βουλευτής είναι ότι «έχει βαπτίσει ως “Κέντρο Μελέτης» και το “Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου”. Για ποιο λόγο; Πιθανότατα, διότι θέλει να αποφύγει την υπαγωγή στο νομοθετικό πλαίσιο περί Φροντιστηρίων και Ξένων Κέντρων Γλωσσών».

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα πολλαπλό σκάνδαλο, εκπαιδευτικό, εργασιακό, φορολογικό και ασφαλιστικό που ίσως δεν έχει προηγούμενο για εκπρόσωπο της Βουλής και μάλιστα εκπαιδευτικό και ζητά:

  • Τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
  • Τον άμεσο έλεγχο του κτηρίου από τον ΕΟΠΠΕΠ κυρίως σε σχέση με τη στατικότητα, την πυροσβεστική ασφάλεια, την ύπαρξη αύλειων χώρων, τις διαστάσεις των αιθουσών, τις προβλέψεις για επαρκή φωτισμό, αερισμό και κλιματισμό.
  • Τον έλεγχο από το τοπικό παράρτημα της Επιθεώρησης Εργασίας των συμβάσεων που έχει καταθέσει στην Εργάνη για τους εκπαιδευτικούς της δομής και αν αυτές είναι σύμφωνες με το νομοθετικό πλαίσιο για τα Φροντιστήρια/Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ακόμα ότι ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος θα έπρεπε  «για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, να πράξει το ελάχιστο που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Να παραιτηθεί, αφού πρώτα θέσει εαυτόν στον έλεγχο των εποπτικών αρχών και στην κρίση της δικαιοσύνης».

ΟΙΕΛΕφροντιστήριοΓιάννης Καλλιάνοςειδήσεις τώρα