Παιδεία|29.08.2024 16:10

Σχολεία: Πώς θα αντιμετωπιστεί το bullying - Πενθήμερες αποβολές και αλλαγή σχολείου

Newsroom

Τα φαινόμενα Bullying στα σχολεία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τις 11 αλλαγές που θα βελτιώσουν τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή.

Αντιμετώπιση του Bullying

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πλατφόρμα του stop-bullying έχει ήδη αποδώσει καρπούς και πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών για να μπορούμε να αναδεικνύουμε τέτοια περιστατικά και να μπορούμε αυτά να τα διαχειριζόμαστε με διακριτικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα, κατά προτίμηση εντός της σχολικής μονάδας».

Αναφέρθηκε επίσης στις γενικότερες αλλαγές τις οποίες κάνουμε σε ζητήματα συμπεριφοράς. «Κάποιος θα το έλεγε αυστηροποίηση, εγώ θα το έλεγα εξορθολογισμό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις παραβατικές συμπεριφορές στο σχολείο. Είναι κάτι το οποίο μας το ζητούσαν μετ’ επιτάσεως και καθηγητές αλλά και γονείς. Η επαναφορά, ας πούμε, της πενθήμερης αποβολής ή και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, θεωρούμε ότι είναι παρεμβάσεις οι οποίες στην παρούσα συγκυρία είναι απολύτως επιβεβλημένες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να σταθώ επίσης και να συγχαρώ το Υπουργείο για το γεγονός ότι εμπλουτίζουμε συνέχεια το εκπαιδευτικό έργο με δράσεις που φροντίζουν να κάνουν τους μαθητές μας πιο ενεργούς πολίτες. Και χαίρομαι γιατί αυτές οι δράσεις βρίσκουν πια τη θέση τους στον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

σχολείαbullyingσχολείοειδήσεις τώρα