Παιδεία|29.08.2024 21:21

Σχολεία: Έρχεται ψηφιακό φροντιστήριο και διαδραστικές μέθοδοι διδασκαλίας

Newsroom

Η επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας στα σχολεία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τις 11 αλλαγές που θα βελτιώσουν τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή.

Πώς η τεχνολογία θα βοηθήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουν ήδη εγκατασταθεί 28.500 διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία της χώρας μας, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου, και αναμένουμε την εγκατάσταση των υπολοίπων έως ότου να φτάσουμε στον αριθμό των 36.000 μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σημείωσε επίσης ότι είναι «μία παρέμβαση η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ταυτόχρονα εμπλουτίζουμε σημαντικά το εκπαιδευτικό περιεχόμενο με εξαιρετικό υλικό, το οποίο τίθεται πια στην διάθεση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε το μάθημα από την Ε’ Δημοτικού να γίνεται πολύ πιο ουσιαστικό, πολύ πιο διαδραστικό και πολύ πιο ενδιαφέρον και για τους εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά».

«Θέλω, επίσης, να σταθώ ξεχωριστά στην εφαρμογή του ψηφιακού φροντιστηρίου, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 16 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου. Δίνουμε τη δυνατότητα ενός δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, καλύπτοντας όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Ένα, πιστεύω, πολύ χρήσιμο εργαλείο και για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, αλλά και για τις απομονωμένες περιοχές της χώρας όπου απαιτείται σημαντικός χρόνος και σημαντική προσπάθεια μετακίνησης των παιδιών, εάν αυτά επιθυμούν να έχουν πρόσθετη υποστήριξη από κάποιο φροντιστήριο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκηςσχολείαμαθητέςτεχνολογίαειδήσεις τώρα