Παιδεία|11.09.2024 10:42

Θεσσαλονίκη: «Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα της σχολικής στέγης» - Τι είπε ο δήμαρχος Αγγελούδης σε αγιασμό σχολείου

Newsroom

Τριπλό μήνυμα προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια του αγιασμού που τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στο 17ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία, επί της οδού Δελφών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αγγελούδης, απευθυνόμενος αρχικά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες και με αφορμή το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, τους είπε, «θέλω να χαμογελάτε, όταν έρχεστε στο σχολείο, να παίζετε, να διαβάζετε, να προσέχετε ο ένας τον άλλον και να θυμάστε ότι οι φιλίες που θα κάνετε εδώ, θα είναι ό,τι καλύτερο για την υπόλοιπη ζωή σας».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δασκάλους για τη δουλειά που επιτελούν εντός και εκτός σχολικών αιθουσών, λέγοντας χαρακτηριστικά, «γνωρίζουμε πως το να φροντίζετε τα παιδιά μας, δεν σταματάει στις γνώσεις αλλά τους δίνετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν».

Επίσης, στο μήνυμά του προς τους γονείς που έδωσαν το «παρών» στην τελετή αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως «η σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα να λύσει. Είμαστε στη διεκδίκηση και στην προσπάθεια ως δημοτική αρχή, αναζητώντας πόρους, και στο πλευρό μας θέλουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, για να επιχειρήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα».

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Κελεσίδης, από την πλευρά του, ανέφερε, πως η σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς προβλήματα σε όλη τη διεύθυνση, υπογραμμίζοντας πως όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία και πως όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους. «Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα. Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τα παιδιά, γιατί θεωρούμε ότι είναι σημαντική μέρα ιδιαίτερα για τα πρωτάκια. Να ξεκινήσει η μέρα με χαρά και ενθουσιασμό».

μαθητέςαγιασμόςσχολείοεκπαιδευτικοίγονείςΣτέλιος Αγγελούδης