Παιδεία|11.09.2024 21:52

Κρήτη: Δεν ξεκινούν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο & Λύκειο Σφακίων λόγω έλλειψης καθηγητών– Σε απόγνωση γονείς και μαθητές

Newsroom

Με προβλήματα ξεκίνησε την Τετάρτη (11/9) η σχολική χρονιά στην Κρήτη, καθώς στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σφακίων μπορεί να έγινε αγιασμός, αλλά τα μαθήματα δεν θα ξεκινήσουν λόγω έλλειψης καθηγητών.

Εκπαιδευτικοί και γονείς, κάνουν λόγο για δραματική έλλειψη σε διδακτικό προσωπικό που αφήνει τους 74 μαθητές των δύο μονάδων εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού η στελέχωση των σχολείων δεν κατέστη δυνατή εγκαίρως πριν τη φετινή έναρξη.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Σφακίων αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία των διευθυντών των δύο σχολείων και μόλις δύο εκπαιδευτικών, μίας φιλολόγου παράλληλης στήριξης και ενός ΠΕ03 εκπαιδευτικού», ενώ όπως διευκρινίζεται «οι μαθητές δεν θα προσέρχονται στην σχολική μονάδα, λόγω αδυναμίας διεξαγωγής των μαθημάτων, για τις επόμενες μέρες».

Η ανακοίνωση του Δήμου Σφακίων

«Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά παρουσία της δημοτικής αρχής στα σχολικά συγκρότημα του δήμου μας υπήρξε απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση κάθε πρόσφορης αντίδρασης, με στόχο την άμεση στελέχωση των σχολικών συγκροτημάτων. Στην παρούσα φάση το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου – Λυκείου Σφακίων αποτελείται μόνο από τους Διευθυντές, μια φιλόλογο παράλληλης στήριξης και έναν ΠΕ03 εκπαιδευτικό. Με δεδομένο αυτό οι μαθητές δεν θα προσέρχονται στην σχολική μονάδα λόγω αδυναμίας διεξαγωγής των μαθημάτων για τις επόμενες μέρες.

Η δημοτική αρχή είχε κατ’ επανάληψη επικοινωνήσει το προηγούμενο διάστημα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι θα υπάρξει η σχετική στελέχωση κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Απαιτούμε συλλογικά, ο Δήμος Σφακίων, οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την άμεση πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων του δήμου μας για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα και να μην συνεχιστεί η σχολική διαρροή.

Ζητούμε, επίσης, η κυβέρνηση να υλοποιήσει την εξαγγελία για το ψηφιακό φροντιστήριο για τις τάξεις του λυκείου προκειμένου οι μαθητές μας να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους μαθητές των άλλων σχολικών μονάδων».

ΚρήτηκαθηγητέςαγιασμόςΓυμνάσιοΛύκειοειδήσειςΣφακιάειδήσεις τώρα