Παιδεία|24.09.2024 06:35

ΕΜΠ: Μαθήματα Μουσικής και Θεάτρου με στούντιο για πρόβες - Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν

Νικολίτσα Τρίγκα

Την καλλιτεχνική φύση των φοιτητών του, θέλει να ενισχύσει το ΕΜΠ, προσφέροντας μαθήματα μουσικής και θεάτρου. Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να χαράξουν δρόμους προσωπικής έκφρασης μέσα από την Τέχνη, ολοκληρώνοντας την προσωπικότητά τους και συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση της κοινωνίας. Το Μουσικό Τμήμα του ιδρύματος ιδρύθηκε το 1960, από τον τότε Πρύτανη Αλέξανδρο Παππά, και είχε Δ/ντή από την έναρξη της λειτουργίας του, τον συνθέτη Βασίλη Μακρίδη.

Σήμερα, υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας και κατά τις κείμενες διατάξεις «παρέχει διοικητική υποστήριξη σε όλες τις δραστηριότητες του Ιδρύματος που έχουν αντικείμενο τη μουσική παιδεία των φοιτητών, καθώς και τη διοργάνωση υπό του Ιδρύματος διαφόρων μουσικών εκδηλώσεων». Όλοι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του Ε.Μ.Π. μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα Μουσικής και Θεάτρου. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του Στούντιο Μουσικής από φοιτητικά μουσικά συγκροτήματα. Οι εγγραφές για τις δραστηριότητες του Μουσικού Τμήματος πραγματοποιούνται μια φορά τον χρόνο, κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης . Το Μουσικό Τμήμα στεγάζεται στο συγκρότημα Πατησίων (Αθήνα). Πληροφορίες:  Εγγραφή: egrafesmoysiko@gmail.com .Επικοινωνία: mousikot@yahoo.com

Το Μουσικό Τμήμα περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

  • Μικτή Χορωδία (όριο ηλικίας μέχρι 30 ετών) Τα μαθήματα παραδίδονται απογευματινές ώρες στο Συγκρότημα Πατησίων (Κτ. Τεχνικής Υπηρεσίας, 3ος όροφος)
  • Ομάδα Κρουστών ΕΜΠ
  • Τα μαθήματα παραδίδονται στον Θεατρικό Τομέα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (μεμονωμένο κτίριο δεξιά από το εστιατόριο) Εκμάθηση μουσικών οργάνων (επιλογή ενός οργάνου από τα ακόλουθα: πιάνο, κλασική κιθάρα, βιολί, σαξόφωνο). Τα μαθήματα πιάνου, βιολιού και σαξοφώνου παραδίδονται στο Συγκρότημα Πατησίων (Κτ. Τεχνικής Υπηρεσίας, 3ος όροφος)
  • Τα μαθήματα κιθάρας παραδίδονται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (μεμονωμένο κτίριο με πράσινη πόρτα).

Στούντιο μουσικής διαθέσιμο για πρόβες

Το Studio Μουσικής βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών. Πληροφορίες: Θεοχάρης Γιώργος τηλ. 210-7721929 / Νεκταρία Λυκούση τηλ. 210-7721809 Θέατρο e-mail: thoemp@gmail.com , FacebookGroup: Θεατρική Ομάδα ΕΜΠ.

Τα μαθήματα παραδίδονται στον Θεατρικό Τομέα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (μεμονωμένο κτίριο δεξιά από το εστιατόριο ) Μαθήματα Θεατρολογίας Τα μαθήματα παραδίδονται στον Θεατρικό Τομέα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (μεμονωμένο κτίριο δεξιά από το εστιατόριο) Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή φοιτητών/τριών: Πάσο ή Βεβαίωση εγγραφής από τη Γραμματεία της Σχολής φοίτησης Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή εργαζομένων: Ακαδημαϊκή Ταυτότητα Ε.Μ.Π ή Βεβαίωση από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας τους. Έντυπα αιτήσεων εγγραφής προς συμπλήρωση, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://student- affairs.ntua.gr/μουσικό-τμήμα. Πληροφορίες / Εγγραφές: Οι αιτήσεις και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο protokollo@central.ntua.gr Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσικό Τμήμα στα τηλέφωνα 210- 7721809 & 210 7721895 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση egrafesmoysiko@gmail.com

ΕΜΠΠολυτεχνειούποληφοιτητέςειδήσεις τώρα