Παιδεία|18.10.2024 06:35

Πολεμική Αεροπορία: Μοναδική ευκαιρία για μαθητές λυκείου να πετάξουν με πτητικά μέσα – Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Νικολίτσα Τρίγκα

Μια μοναδική ευκαιρία δίνει η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) στους μαθητές της Β΄ λυκείου, οι οποίοι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις το 2026. Τα παιδιά, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την ΠΑ και να σκεφτούν να σπουδάσουν στις σχολές της θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).Η  δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, στις 9 Νοεμβρίου 2024, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας.

Διαδικασία συμμετοχής

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-2025, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά  έως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μέσω κλήρωσης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024. Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να προσκομίσουν:

  • Υπεύθυνη Δήλωση Συγκατάθεσης από τον γονέα ή κηδεμόνα τους (για ανηλίκους).
  • Nα περάσουν επιτυχώς ιατρικές εξετάσεις πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και να ολοκληρώσουν ειδική εκπαίδευση σε θέματα ασφαλείας και διαδικασιών ανάγκης.

Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδήλωσης Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024: Διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής. Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024: Εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων. Οι τελικές λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα της δράσης θα ανακοινωθούν με νέα ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις μπορεί να αλλάξουν λόγω καιρικών συνθηκών ή διαθεσιμότητας των πτητικών μέσων.

Διευκολύνσεις για τους μαθητές εκτός Αττικής

Για τους μαθητές και τις οικογένειές τους που διαμένουν εκτός Νομού Αττικής, υπάρχει η δυνατότητα παροχής δωρεάν διαμονής και σίτισης σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον, προσφέρεται κάλυψη μετακινήσεων εντός Αττικής για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Η δράση αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά την αεροπορική εκπαίδευση και να ζήσουν την εμπειρία της πτήσης, προσφέροντας παράλληλα πολύτιμες γνώσεις σε θέματα πτητικής ικανότητας και ασφάλειας.

H ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας πτήσεις μαθητών/τριών της Β΄Λυκείου, έτους 2024-2025, με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εδώ, έως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024.

μαθητέςστρατιωτικές σχολέςΠολεμική Αεροπορίαπανελλαδικές εξετάσειςΛύκειοπτήσειςειδήσεις τώρα