Παιδεία | 24.02.2020 12:40

Κοροναϊός: Καμία καραντίνα για τους μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία

Νικολίτσα Τρίγκα

Δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε καραντίνα οι μαθητές που θα επιστρέψουν από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στους γονείς οι οποίοι αγωνιούν για τα παιδιά τους. Η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι οι μαθητές θα προχωρήσουν κανονικά στις δραστηριότητες τους και μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται από το υπουργείο Υγείας .

Eντολή για την αναστολή εκδρομών στην Ιταλία στάλθηκε και στα πανεπιστήμια από σήμερα με την υπογράμμιση ότι η αναστολή είναι προσωρινή και θα υπάρξουν νεώτερες οδηγίες , σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις των αρχών . Το υπουργείο Παιδείας συστήνει στα ΑΕΙ να ενημερώσουν σχετικά με το θέμα της διάδοσης του κοροναϊού όλους τους φοιτητές , το διδακτικό και λοιπό προσωπικό που αναμένεται να ταξιδέψει στην Ιταλία μεμονωμένα για οποιαδήποτε εκπαιδευτική , ερευνητική ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των δράσεων των πανεπιστημίων .

Ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας ζητά να αποσταλούν σήμερα συγκεντρωτικά κατά ίδρυμα ο αριθμός των μελών τους που βρίσκεται στην Ιταλία , καθώς και η ιδιότητα του καθενός. Αυτή τη στιγμή έχουν ενημερωθεί όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις οδηγίες, από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων

ΚορονοϊόςΝίκη Κεραμέως