Ανοιγμα σχολείων: Μαθητές Γ Λυκείου και εκπαιδευτικοί φοβούνται την επιστροφή στις τάξεις
Οι γονείς προβληματίζονται εάν πρέπει να στείλουν τους μαθητές στο σχολείο ακόμη και αν έχουν προηγηθεί τα self tests, καθώς θεωρούν ότι και πάλι τα παιδιά δεν θα είναι καλυμμένα και μάλιστα τώρα «μια ανάσα» πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με το βλέμμα στραμμένο στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είναι σήμερα χιλιάδες ελληνικές οικογένειες μαθητές και εκπαιδευτικοί περιμένοντας το οριστικό «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 του μήνα.
Η «εκτόξευση» των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν έχει προβληματίσει μόνο τους επιστήμονες και την κυβέρνηση αλλά και τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμη και αν έχουν προηγηθεί τα self tests, καθώς θεωρούν ότι και πάλι τα παιδιά δεν θα είναι καλυμμένα.
Ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ' Λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειες ιδιαίτερα αυτό το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται μια «ανάσα» πριν από τις εξετάσεις και διαβάζουν εντατικά. Άλλωστε όπως επισημαίνουν στο ethnos.gr τόσο μαθητές όσο και καθηγητές, αυτή την περίοδο κάθε χρόνο και κυρίως μετά το Πάσχα οι μαθητές της Γ' Λυκείου παρακολουθούν κυρίως τα μαθήματα στα φροντιστήριο παρά στο σχολείο.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας όμως η πολιτική ηγεσία επιθυμεί σφόδρα το άνοιγμα των Λυκείων καθώς οι μαθητές βρίσκονται μακριά από τα σχολεία για μεγάλο χρονικό διάστημα και σίγουρα το να φτάσουν οι μαθητές στις Πανελλαδικές χωρίς σχεδόν καθόλου δια ζώσης διδασκαλία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Πανελλαδικών έχει μειωθεί.
Από την πλευρά τους οι καθηγητές επίσης ανησυχούν τόσο για τον εαυτό τους και κυρίως οι μεγάλης ηλικίας που όμως δεν έχουν εμβολιασθεί όσο και για τους μαθητές τους και κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης φροντιστηρίων ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύτηκαν με την τηλεκπαίδευση το προηγούμενο διάστημα.
Πάντως ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή των επιστημόνων για το άνοιγμα των σχολείων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας προετοιμάζονται πυρετωδώς τόσο για την ομαλή λειτουργία των λυκείων όσο κυρίως για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς υπάρχουν πάρα πολλές ενέργειες που πρέπει να γίνουν όπως ν΄ ανακοινωθεί ο φετινός αριθμός εισακτέων, το πρόγραμμα των εξετάσεων και φυσικά η ενημέρωση σχετικά με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης εισαγωγής για τις πανελλαδικές καθώς είναι δεδομένο ότι η πλειονότητα των μαθητών δεν έχει καταλάβει τις λεπτομέρειες αυτής της αλλαγής για την εισαγωγή φέτος στα πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα πρέπει ν' ανακοινωθεί και στους υπόλοιπους μαθητές εάν θα πάρουν μέρος τελικά ή όχι στις προαγωγικές εξετάσεις ενώ οι μαθητές της Α' τάξης θα πρέπει να ξέρουν αν οι προαγωγικές θα γίνουν μέσω της Τράπεζας θεμάτων. Τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά για τους μαθητές είναι πολλά και σύντομα πρέπει να ενημερωθούν ώστε να προετοιμασθούν κατάλληλα καθώς ήδη αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες φέτος λόγω της πανδημίας και των κλειστών σχολείων.
ΗΠΑ: Τι σηματοδοτεί η απόφαση Μπάιντεν για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας – Οι επικρίσεις Τραμπ και οι απειλές Πούτιν
Το Πολυτεχνείο ζει: Μεγαλειώδης η πορεία σε Αθήνα με αντιπολεμικά συνθήματα - Ένταση στη Θεσσαλονίκη
Νέα Δημοκρατία: Η επόμενη ημέρα μετά τη διαγραφή Σαμαρά – «Φουντώνουν» τα σενάρια για νέο κόμμα από τον πρώην πρωθυπουργό
Φινλανδία - Ελλάδα 0-2: Καθάρισε σε 4' στο Ελσίνκι η Εθνική που πάει σε πλέι οφ ανόδου τον Μάρτιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr