Πιερρακάκης: 10.700 αποβολές λόγω κινητών - Χωρίς εξαιρέσεις ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές
Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνολικά 10.700 είναι οι αποβολές των μαθητών για την χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, όπως ανέφερε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Παράλληλα, τόνισε πως ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές θα εφαρμοστεί στο τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Συγκεκριμένα, για τον νόμο για τους αιώνιους φοιτητές είπε πως «φυσικά και θα εφαρμοστεί, χωρίς εξαιρέσεις», ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα λέγοντας ότι «υπεγράφησαν οι ΚΥΑ για την αδειοδότηση, τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις».
«Εγώ και οι συνεργάτες μου περιμένουμε 50 κορυφαία πανεπιστήμια να συμπράξουν με ελληνικά ΑΕΙ για κοινά μεταπτυχιακά», συνέχισε ο κ. Πιερρακάκης.
Για το ίδιο θέμα, επισήμανε πως: «έχει δημιουργηθεί μια πρόσκληση 62 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και ήδη ξέρουμε κορυφαία πανεπιστήμια από ΗΠΑ και Ευρώπη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι η λίστα θα εντυπωσιάσει».
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε επίσης πως: «μόνο από τις ιδιωτικές δομές η Ελλάδα είναι 8η στη λίστα με τους περισσότερους φοιτητές που κάνουν σπουδές μικρής διάρκειας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».
Ανοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης
Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



