Pet|28.06.2023 20:10

Ο διαγωνισμός του «πιο άσχημου σκύλου» τιμά τις ατέλειες των τετράποδων φίλων μας: Η συγκινητική ιστορία του φετινού νικητή

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Ένας 7χρονος άτριχος σκύλος ράτσας Chinese Crested που η γλώσσα του κρέμεται συνεχώς και τα πόδια του είναι παραμορφωμένα είναι για φέτος ο νικητής του διαγωνισμού «ο πιο άσχημος σκύλος στον κόσμο». Η ιδιοκτήτριά του δήλωσε καταχαρούμενη για τη διάκριση του μικρού σκύλου που υιοθέτησε πριν χρόνια από έναν εκτροφέα - παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε εκ γενετής - προκειμένου να του δώσει «μια ευκαιρία να βρει ένα καλό σπίτι και μια σχετικά φυσιολογική ζωή».

Πήρε τη θέση από ένα άτριχο μίγμα κινέζικου Crested-Τσιουάουα σκύλο με το όνομα Mr. Happy Face. 

Η συγκινητική ιστορία του Σκούτερ

Πάντως, ο Σκούτερ έχει μια συγκινητική ιστορία καθώς όταν ήταν κουτάβι, εκτροφέας τον πήγε για ευθανασία. Είχε γεννηθεί με πρόβλημα στα πίσω πόδια και θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα περπατήσει.

Με τη βοήθεια φυσιοθεραπειών ο μικρόσωμος σκύλος μπόρεσε να περπατήσει, με τη βοήθεια αμαξιδίου. Και «δεν πιστεύει ότι διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο σκύλο», σημειώνεται στο βιογραφικό του.

«Είμαι απίστευτα χαρούμενη και υπερήφανη που ο Σκούτερ αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό για τον πιο άσχημο σκύλο. Παρά τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, με τα πίσω πόδια του, αψήφισε όλες τις πιθανότητες και μας έδειξε την πραγματική έννοια της επιμονής και της αποφασιστικότητας», δήλωσε η κηδεμόνας του, Λίντα Έλμκιστ, για το βραβείο που συνοδεύεται από έπαθλο 1.500 ευρώ.

Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται κάθε χρόνο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία της υιοθεσίας και συμμετέχουν σε αυτόν ποικίλες ράτσες σκύλων. 

διαγωνισμόςσκύλοςΚαλιφόρνιαειδήσεις τώρα