Pet|21.09.2024 16:10

Η αδιανόητη περιπέτεια του Rayne Beau: Ο γάτος που έκανε 1.448 χιλιόμετρα μέσα σε 2 μήνες

Newsroom

Μια γκρίζα γάτα που ζούσε μια εξαιρετική ζωή με επισκέψεις στην παραλία και εκδρομές στη λίμνη, πήγε μόνη της στη μεγαλύτερη περιπέτειά της: ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα από το Γουαϊόμινγκ στην Καλιφόρνια.

Αλλά το πώς το αιλουροειδές που ονομάστηκε Rayne Beau - έφτασε στο σπίτι του δύο μήνες αφότου χάθηκε στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής εκδρομής για κάμπινγκ παραμένει ένα μυστήριο.

Ο Benny και η Susanne Anguiano και οι δύο γάτες τους έφτασαν στο Fishing Bridge του Yellowstone στις 4 Ιουνίου για το πρώτο ταξίδι στο δάσος. Αλλά λίγο μετά την άφιξή τους, ο Rayne Beau τρόμαξε και έτρεξε στα κοντινά δέντρα.

Το ζευγάρι τον έψαχνε επί τέσσερις ημέρες, βάζοντας μάλιστα τις αγαπημένες του λιχουδιές και τα παιχνίδια του. Όταν τελικά αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω στο Σαλίνας της Καλιφόρνια στις 8 Ιουνίου, η Susanne Anguiano δήλωσε ότι ήταν συντετριμμένη, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι θα τον έβρισκε.

«Μπαίναμε στην έρημο της Νεβάδα και ξαφνικά βλέπω ένα διπλό ουράνιο τόξο. Το φωτογράφισα και σκέφτηκα ότι αυτό είναι ένα σημάδι», είπε.

Τον Αύγουστο, οι Anguianos έλαβαν εκπληκτικά νέα όταν μια εταιρεία μικροτσίπ τους έστειλε μήνυμα ότι η γάτα τους βρισκόταν στην Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων στο Roseville της Καλιφόρνια, σχεδόν 900 μίλια (1.448 χιλιόμετρα) από το Yellowstone. Απέχει μόνο περίπου 200 μίλια (322 χιλιόμετρα) από το σπίτι του στο Σαλίνας.

Μια γυναίκα που είδε για πρώτη φορά τον Rayne Beau να περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης της βόρειας Καλιφόρνιας τον τάιζε και του έδινε νερό μέχρι που τον παγίδευσε στις 3 Αυγούστου και τον πήγε στην τοπική SPCA.

Την επόμενη μέρα, οι Anguianos πήγαν στο Roseville και πήραν τη γάτα τους, η οποία είχε χάσει 6 κιλά. «Πιστεύω πραγματικά ότι έκανε αυτό το ταξίδι κυρίως μόνος του. Οι πατούσες του ήταν πραγματικά χτυπημένες. Έχασε το 40% του σωματικού του βάρους, είχε πραγματικά χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών λόγω ανεπαρκούς διατροφής. Έτσι, δεν τον φρόντιζαν», δήλωσε η Susanne Anguiano.

Καλιφόρνιαειδήσεις τώραγάτα