Pet|06.10.2024 22:15

Το να μεγαλώνει κάποιος με σκύλο ωφελεί και την υγεία του εντέρου του! Τι δείχνει νέα έρευνα

Newsroom

Η συνύπαρξη του ανθρώπου από την παιδική με έναν σκύλο είναι γνωστό πως έχει πολλά οφέλη και μια νέα έρευνα δίνει ακόμη ένα κίνητρο στο να πάρετε έναν τετράποδο φίλο για να μεγαλώσει μαζί σας και με τα παιδιά σας. Και αυτό είναι επειδή θα βοηθήσει στην υγεία του εντέρου.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Sinai Health και του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η έκθεση σε σκύλους κατά την παιδική ηλικία συνδέεται με ευεργετικές αλλαγές στα βακτήρια του εντέρου, τη διαπερατότητα του εντέρου και τους βιοδείκτες του αίματος.

Μειωμένος ο κίνδυνος εμφάνισης νόσου του Κρον 

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Clinical Gastroenterology and Hepatology, διαπίστωσε ότι η συμβίωση με έναν σκύλο μεταξύ των ηλικιών 5  και 15 ετών συνδέεται με ένα υγιέστερο μικροβίωμα του εντέρου και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Κρον.

Η έρευνα ρίχνει νέο φως στον τρόπο με τον οποίο οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνιση της νόσου του Κρον - μιας φλεγμονώδους πάθησης του εντέρου - και θα μπορούσε να ενημερώσει για μελλοντικές στρατηγικές πρόληψης.

Ναι σε μεγάλες οικογένειες - Όχι στα πουλιά

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η συμβίωση με μια πολυμελή οικογένεια κατά το πρώτο έτος της ζωής μας μειώνει επίσης την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Κρον. Αντίθετα, διαπιστώθηκε πως άνθρωποι που είχαν κάποιο πουλί στο σπίτι τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο.

Αν και οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ακριβώς γιατί συμβαίνουν αυτές οι ευεργετικές αλλαγές στην υγεία του εντέρου όταν ζεις με έναν σκύλο, τα δεδομένα τους υποδηλώνουν έντονα αυτή τη σύνδεση.

έντεροέρευνασκύλοςειδήσεις τώρανόσος του Crohn