• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γιώργος Μαζωνάκης: Μηνύσεις σε τέσσερα πρόσωπα μετά την καταγγελία του Στέφανου ΠαπαδόπουλουΣκύρος: Δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα πλέει ακυβέρνητο μετά από μπλακ άουτΚαρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται και μια «επιτροπή σοφών» εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας«Δεν κλείνουμε δρόμους, ανοίγουμε δρόμους για όλη την κοινωνία»: Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες
δημοφιλές τώρα: Drones «έπιασαν» θανατηφόρο ιό στην ανάσα φαλαινών της Αρκτικής: Η μέθοδος που θα προστατεύσει το...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.09.2020 16:20
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Σμύρνη: Τούρκοι εθνικιστές ζητούν την «απελευθέρωση» των Δωδεκανήσων

Ο επικεφαλής διοργανωτής της πορείας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «η στάση της από εδώ και στο εξής είναι εκείνη, που θα καθορίσει το αν θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση στην περιοχή»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Σε μια ανιστόρητη αμφισβήτηση του καθεστώτος των Δωδεκανήσων προχώρησαν σήμερα Τούρκοι εθνικιστές, οπαδοί του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, με πορεία τους στη Σμύρνη. Την πραγματοποίηση της πορείας είχε εξαγγείλει ο ίδιος πρόεδρος του κόμματος και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στις 31 Αυγούστου, ζητώντας την «απελευθέρωση» των Δωδεκανήσων από τον… ελληνικό ζυγό.

Σήμερα 9 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, επέτειο της έναρξης του αγώνα κατά των Ελλήνων το 1922, πραγματοποιήθηκε πορεία στη Σμύρνη με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθνικιστών.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να επανεξεταστεί το καθεστώς των Δωδεκανήσων, ενώ ο επικεφαλής διοργανωτής της πορείας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «η στάση της από εδώ και στο εξής είναι εκείνη, που θα καθορίσει το αν θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνέλθει. Διαφορετικά, την αμαρτία δεν θα την έχει το τουρκικό έθνος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αλαζονεία της Ελλάδας, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι το μεγάλο τουρκικό έθνος είναι έτοιμο για οποιαδήποτε εκστρατεία και βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Δεν θα διστάσει να δώσει αίμα και ψυχή για τα ιστορικά δικαιώματά της στα Δωδεκάνησα. Όπως έχει πει κι ο ηγέτης μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί ‘έχει αυξηθεί η επιθυμία και η όρεξη της Ελλάδας να την ρίξουμε και πάλι στη θάλασσα’».

Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η ανάπτυξη στρατιωτών και οπλικών συστημάτων στα Δωδεκάνησα, αντίθετα με τις σχετικές συμφωνίες, κατέστησε το καθεστώς τους «αμφιλεγόμενο».

«Το τουρκικό έθνος έχει δικαιώματα, λόγο, μνήμες και ανεξίτηλα ίχνη στα Δωδεκάνησα, γι’ αυτό και η παραμέληση των δικαιωμάτων μας στα Δωδεκάνησα είναι εντελώς αντίθετη με το εθνικό πνεύμα. Ο πατριώτης ηγέτης μας ανέθεσε ένα ιστορικό καθήκον στη νεολαία. Η ακλόνητη στάση και η αποφασιστικότητα τους έθνους θα γίνουν γνωστές στον κόσμο με αυτήν την πορεία», δήλωσε ένας εκ των 12 αντιπροσώπων (1 για κάθε νησί), που όρισε το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης για την οργάνωση και πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

Διαβάστε ακόμη

«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του

Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης

Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εθνικιστές
  • Σμύρνη
  • πορεία
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Δωδεκάνησα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr