Νέα πρόταση από το ΝΑΤΟ για την απεμπλοκή στην Ανατολική Μεσόγειο
Στη συγκεκριμένη πρόταση δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για άμεση αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Η αποκλιμάκωση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι η επιδίωξη του ΝΑΤΟ. Η επιθυμία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι η αποκλιμάκωση να σημειωθεί άμεσα διότι ανησυχεί κάθε μέρα για να μη συμβεί θερμό επεισόδιο στην περιοχή, όπου πραγματοποιεί έρευνες το Oruc Reis.
Σύμφωνα με τη διπλωματική συντάκτρια του Open TV Αλεξία Τασούλη, την Πέμπτη, η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε στο ΝΑΤΟ, τα σχόλιά της επί της πρότασης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ (πρόκειται για το κείμενο που είχε παραδώσει την προηγούμενη εβδομάδα στην ελληνική και την τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΝΑΤΟ απάντησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στα σχόλια της ελληνικής αντιπροσωπείας. Όμως και πάλι δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για άμεση αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβαν τη νέα πρόταση του ΝΑΤΟ και τη μελετούν.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση, η ελληνική πλευρά έχει μπει σε μία διαδικασία μέσω του ΝΑΤΟ σε ανταλλαγή απόψεων και εγγράφων. Όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει πολύ χρόνο ενώ τόσο οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι όσο το Oruc Reis παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Τελικά χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Καζακστάν; Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
«Λευκή» ουκρανική επέλαση στη χώρα: Πού χτυπά ο χιονιάς το επόμενο 3ήμερο – Το ενδεχόμενο χιονοκαταιγίδων στην Αττική
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν από τα νερά στο Σχηματάρι: Τους είπαν να αφήσουν τα αμάξια τους εκεί μέχρι στην Παρασκευή
Η σοκολάτα Ντουμπάι αναδεικνύεται σε must αυτά τα Χριστούγεννα - Πώς δημιουργήθηκε το περίφημο γλύκισμα με τις στρώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr