25η Μαρτίου 1821: Οσα συζήτησαν Μητσοτάκης και πρίγκιπας Κάρολος στον απόηχο της παρέλασης
Ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με την ΠτΔ κι ακολούθως με τον πρωθυπουργό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Για περισσότερη από μισή ώρα είχαν τετ α τετ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος δεν σταμάτησε να υπενθυμίζει την ελληνική του καταγωγή, να μιλά άπταιστα ελληνικά και να συγκινεί με το «χαίρε ω χαίρε ελευθεριά». Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αναχωρούν από την Αθήνα κι επιστρέφουν στο Λονδίνο ύστερα από την παρουσία τους στους διήμερους εορτασμούς για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που κορυφώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου με την στρατιωτική παρέλαση.
Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που φιλοξενεί το Μέγαρο Μαξίμου, για να τιμηθεί η ελληνική δημιουργία, λέγοντας: «Πιστεύω ότι η κρίση από την οποία πέρασε η Ελλάδα έχει δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό πυρετό». «Τώρα όμως μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρατε να έρθετε και είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παρέλαση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα Κάρολο να απαντά ότι ήταν μια εξαιρετική παρέλαση.
Διαβάστε ακόμη: 25η Μαρτίου 1821 - πρίγκιπας Κάρολος στα ελληνικά: Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πάντως σχολίασε τη σημερινή παρέλαση λέγοντας ότι ήταν εξαιρετική όπως εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός που διατηρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Μετά τη συνάντησή του με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιθεώρησε την προεδρική φρουρά, με τον πρίγκιπα Κάρολο να έχει μια σύντομη συζήτηση με τον επικεφαλής της κι ακολούθως να συναντάται με τον κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου.
Οσα συζήτησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Αμφότεροι, επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους. Ακόμη συζητήθηκαν κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από τη βρετανική πλευρά συμμετείχαν η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, και ο Principal Private Secretary του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Clive Alderton.
Διαβάστε ακόμη: 25η Μαρτίου 1821: Δάκρυσε στην παρέλαση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr