Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ξεκίνησε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε γνωστό κατά την συνέντευξη Τύπου «πως τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβνέρνηση, εμείς λέμε όχι. Κι όσοι μείνουμε».
Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι' αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».
Επίσης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος διαμήνυσε πως όσοι δεν ακολουθήσουν την γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα διαγραφούν.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια της συνέντευξης ζήτησε δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών.
«Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε!», είπε ο Πάνος Καμμένος.
Παρακολουθείστε LIVE όλες τις εξελίξεις
Μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος είπε τα εξής:
«Ιστορική μέρα για το κίνημα και την πατρίδα. Συνάντησα τον Πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε πως έλαβε τέλος μια συνεργασία, έντιμη, τεσσάρων ετών. Δύο κομμάτρων από διαφορετικούς χώρους. Οι ΑΝΕΛ είναι κίνημα πολιτών, το οποίο ξεκίνησε από ένα κομπιούτερ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Ξεκινήσαμε από ένα «όχι», το οποίο είπα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του δευτέρου μνημονίου. Τότε που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, ξεχώνοντας τις μέχρι τότε θέσεις της ΝΔ. Σ' αυτό το όχι προστέθηκαν 200.000 πολίτες και στη ψήφιση του τρίτου μημονίου προστέθηκαν 22 βουλευτές.
Έτσι, φτάσαμε το 11% κι έτσι ξεκίνησε η περίοδος του πολέμου. Στη μεταπολίτευση δεν υπάρχει άλλο κόσμο που να έχει υποστεί τέτοιο κυνηγητό. Βουλευτές που έφυγαν χωρίς αιτία και εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτηξ. Κανείς από τους 37 βουλευτές που έφυγαν δεν είναι καν δημοτικοί σύμβουλοι. Μείναμε 20, μείναμε 9, γίναμε 11, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που μετράνε την κοινή γβνώμη είναι πως οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνονται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από τη ψυχή των πολιτών.
Είχαμε εντολή από τους πολίτες να μην παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία». Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είπαν στον Πρωθυπουργό πως αποχωρούμε από την Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που την πονάμε, μια κυβέρνηση που έδωσε ελπίδα στους Ελληνες. Μια Κυβέρνηση όμως που αν της δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, θα είναι σαν να παραδίδουμε εμπιστοσύνη για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Υδρα. Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εμείς λέμε όχι. Κι όσοι μείνουμε.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr