• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο ΜαϊάμιΑνυποχώρητοι οι αγρότες : Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΓαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούςΕφιάλτης για 15χρονη στο Ηράκλειο: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της
δημοφιλές τώρα: Η νέα σειρά του Netflix που σε καθηλώνει απ' το πρώτο επεισόδιο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.01.2020 13:27
Newsroom
Newsroom

Σπίρτζης: Με απλή αναλογική οι επόμενες εκλογές - Θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επικοινωνιακό δυϊσμό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Χρήστος Σπίρτζης (copyright: Eurokinissi)
Ο Χρήστος Σπίρτζης (copyright: Eurokinissi)

Tην πεποίθησή του ότι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, θα έχουν ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για τον εκλογικό νόμο τόνισε: «Εμείς μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, στηρίζουμε την απλή αναλογική, η πόρτα μας είναι ανοικτή για την εύρεση πολιτικών συγκλίσεων και αυτό είναι ειλικρινές και, σε αντίθεση με εσάς, το έχουμε αποδείξει».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, χωρίς καλπονοθευτικές πριμοδοτήσεις και θα συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση από την επόμενη Βουλή που θα σας στείλει, για μια ακόμη φορά, μια και καλή στην αντιπολίτευση».

«Θεωρώ ότι βάζετε σε μια περιπέτεια και τη χώρα και το πολιτικό σύστημα, σε εποχές που δεν επιτρέπεται να βάλετε τη χώρα σε περιπέτεια», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, που εξήγησε πως «το πραγματικό δίλημμα δεν είναι η δήθεν κυβερνησιμότητα που οδηγεί σε καλπονοθευτικά συστήματα και σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, είναι η Ελλάδα της συνεργασίας έναντι της Ελλάδας της χρεωκοπίας. Η Ελλάδα της πραγματικής κοινωνικής πλειοψηφίας έναντι του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην πολύπλευρη κρίση».

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επικοινωνιακό δυϊσμό αφού: «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή η κυβέρνηση μιλά για πολιτικές συγκλίσεις, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο πολώνει το κλίμα. Μεσολάβησαν μόνο πέντε ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο όσα είχαμε αναφέρει την προηγούμενη Τετάρτη».

«Η δική σας πολιτική καταργεί την απλή αναλογική και φέρνει τη θεσμοθέτηση ενός εκλογικού νόμου που αλλοιώνει τη βούληση του ελληνικού λαού, μετατρέπει την κοινωνική πλειοψηφία σε κοινοβουλευτική μειοψηφία και συνήθως οδηγεί σε μονοκομματικές κυβερνήσεις» είπε ακόμη ο Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε ακόμη

Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις

«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • απλή αναλογική
  • εκλογικός νόμος
  • Χρήστος Σπίρτζης
  • εκλογές
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr