• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο ΜαϊάμιΑνυποχώρητοι οι αγρότες : Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΓαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούςΕφιάλτης για 15χρονη στο Ηράκλειο: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της
δημοφιλές τώρα: Η νέα σειρά του Netflix που σε καθηλώνει απ' το πρώτο επεισόδιο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.03.2020 13:31
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ένταση και χημικά στις Καστανιές το πρωί της Παρασκευής 6/3

Απομακρύνει τους πρόσφυγες - μετανάστες από τα σύνορα η Τουρκία

Ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή μεταδίδει ότι η συνοριογραμμή ξεκίνησε να αδειάζει από πρόσφυγες και μετανάστες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου/(AP Photo/Emrah Gurel)
Πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου/(AP Photo/Emrah Gurel)

Για αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τη Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, όσον αφορά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ αλλά και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Άγκυρα. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτές του Anadolu και της Deutsche Welle, η Άγκυρα κλείνει την συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε της Αδριανούπολης, πράγμα που, αν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει την σημαντική μείωση της πίεσης προς τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο. Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι αισθητή μεγάλη μείωση του πληθυσμού που παρέμενε συγκεντρωμένος στα σύνορα.  Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές φέρονται να έχουν ήδη ενημερώσει τους συγκεντρωμένους ότι το συνοριακό πέρασμα έχει κλείσει και πως η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία για να τους μεταφέρει πίσω στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή μεταδίδει ότι η συνοριογραμμή έχει ήδη αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ένας αστυνομικός ήδη ενημέρωσε δημοσιογράφους ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από το Παζάρκουλε με λεωφορεία, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Η ανταποκρίτρια παραθέτει φωτογραφίες στο Twitter, δείχνοντας σημείο του περάσματος γεμάτο πριν από αρκετές ώρες και όπως είναι τώρα, δηλαδή άδειο.

The same area this morning: Completely empty. A police officer just told us: The refugees & migrants were moved in busses to Turkey’s Pazarkule border crossing with Greece last night. He said he can’t elaborate further. Difficult to get a full picture of the situation here. pic.twitter.com/EFYTthBv6I

— Julia Hahn (@juliahahntv) March 6, 2020

Ένταση και χημικά στις Καστανιές το πρωί της Παρασκευής 6/3

Στο μεταξύ, επεσόδια εκτυλίχθηκαν για μία ακόμη ημέρα το πρωί της Παρασκευής (6/3) στον Έβρο, όπου είναι συγκεντρωμένοι στη συνοριακή γραμμή πρόσφυγες και μετανάστες. 

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ομάδα νεαρών προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του στρατού να προσπαθούν να το απωθήσουν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ πέταξαν και νερό με την «Αύρα». Παράλληλα, ο ρεπόρτερ του OPEN TV, Ζήσης Μούσιος, έκανε λόγο για μαζική ρίψη χημικών απο την τουρκική πλευρά, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς ακούγονται εκτοξευτήρες. 

Στόχος της ρίψης χημικών των Τούρκων στα προηγούμενα επεισόδια ήταν η δημιουργία προπετάσματος καπνού που εμποδίζει την ορατότητα των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που προϊδεάζει σε οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 5/3, κατά την επίσκεψη του Tούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπήρξε ηρεμία κατά μήκος των συνόρων του Έβρου.

Τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Διαβάστε ακόμη

Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις

«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • πρόσφυγες
  • Έβρος
  • μετανάστες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr