«Πάγωσαν» τα ΜΟΕ μέσω διαρροών

Newsroom

Με μια διαρροή (!) που αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου να γνωστοποιήσει ότι παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η κυβερνητική σπουδή που ακόμα και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν γνώριζε… τίποτα! Οι επιτελείς του Ν. Παναγιωτόπουλου (ο ίδιος σημειωτέων βρισκόταν στο εξωτερικό) μόλις λίγα λεπτά προτού ο Γ. Οικονόμου προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις, διέψευδαν ότι πρόκειται να σταματήσουν οι συνομιλίες με την Τουρκία, απορρίπτοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει. «Αποκλείεται» έλεγαν και ξανάλεγαν, αφού προφανώς δεν είχαν καμία ενημέρωση από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι έμαθε… τελευταίο τη διακοπή των συζητήσεων με τους γείτονες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η απόφαση ελήφθη ξεκάθαρα από το Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα ανακοινώθηκε στα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Να θυμίσουμε, μάλιστα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι το επιτελείο του πρωθυπουργού υπό τον ίδιο φυσικά αποφασίζει και μετά… ανακοινώνει στους αρμόδιου Υπουργούς, καθώς πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας δεν είχε συμμετάσχει στη σύσκεψη που αποφασίστηκε η αποστολή όπλων κι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Α.Δ

ελληνοτουρκικάυπουργείο ΆμυναςΜΟΕ