Οι σκέψεις Μητσοτάκη για ανασχηματισμό και γιατί είναι αρνητικός για αλλαγή εκλογικού νόμου

Newsroom

Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, σας γράψαμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι, μέχρι τον Σεπτέμβρη, να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις, οι σκέψεις που κυριαρχούν είναι να πάει στη ΔΕΘ έχοντας προχωρήσει στον τελευταίο ανασχηματισμό.

Μεγάλες και εντυπωσιακές κινήσεις δεν αναμένονται, όμως ορισμένες αλλαγές πιθανότατα θα γίνουν προκειμένου να διορθωθούν αρρυθμίες που έχουν εντοπιστεί αλλά και να επιβραβευθούν βουλευτές που έχουν επιτελέσει με επάρκεια τα μέχρι τώρα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Η αναφορά, μάλιστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στην οποία έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Νίκη Κεραμέως για την «ολοκλήρωση του έργου» αναζωπύρωσε τα σενάρια που θέλουν την υπουργό Παιδείας να μεταφέρεται σε άλλο υπουργείο. Προφανώς θα είναι υπουργείο που θα σηματοδοτεί αναβάθμιση καθώς η θητεία στο Μαρούσι θεωρείται άκρως επιτυχημένη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όσο για τα σενάρια περί αλλαγής εκλογικού νόμου, οι πληροφορίες της στήλης θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ακόμα αρνητικός καθώς θεωρεί ότι η υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα τον πλήξει σε δύο καίρια σημεία. Αφενός θα θεωρηθεί ως παραδοχή ότι με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι ανέφικτος. Αφετέρου θα πρόκειται για κίνηση που θα πλήξει το θεσμικό προφίλ του Πρωθυπουργού, κάτι το οποίο μετρά πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην κάνει αποδεκτές τις εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ανασχηματισμόςειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘεκλογές