Συνεχίζουν να διαβάζουν «ΕΘΝΟΣ» στο κυβερνητικό επιτελείο

Newsroom

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε το πρόγραμμα «Σπίτι μου», βασικό μέτρο του προγράμματος στεγαστικής πολιτικής.

Αρχικά, το πρόγραμμα αφορούσε χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για αξία ακινήτου έως 150.000€ .

Το εν λόγω νομοσχέδιο τέθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση που ολοκληρώνεται αύριο 7 Δεκεμβρίου, το βράδυ.

Ο τακτικός μας συνεργάτης, Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, είχε γράψει σε ανάλυση του στις 21/9/2022 στο Ethnos.gr («Σπίτι μου»: Μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων κατάλληλα για νέα ζευγάρια ), ότι η διαθεσιμότητα ακινήτων κατάλληλα για οικογένεια, αξίας έως 150.000€ είναι σχεδόν μηδενική στα Νότια, Βόρεια και Ανατολικά Προάστια, ενώ μόλις 3 στα 10 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας πληρούν τις προδιαγραφές του προγράμματος. Προτρέποντας την κυβέρνηση να διορθώσει προς τα πάνω το όριο των 150.000€ .

Το κυβερνητικό επιτελείο λοιπόν, κράτησε μεν το ύψος του δανείου στις 150.000€, αλλά αύξησε την αξία του ακινήτου στις 200.000€. Διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα εύρεσης στέγης.

Καλό να διαβάζουν και να αποδέχονται σωστές προτάσεις, οι κυβερνώντες. Ας το κάνουν και για την ενημέρωση μετά ...τριετία του παρακολουθούμενου. Η "τσέπη" βεβαίως προηγείται της Δημοκρατίας, αλλά και "τσέπη" χωρίς Δημοκρατία, δεν αξίζει φράγκο...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραστεγαστικό δάνειοΚυριάκος Μητσοτάκηςστεγαστικό επίδομακατοικία