Κόμμα Κασιδιάρη - Αρειος Πάγος: Γιατί αντέδρασε ο Τζανερίκος;

Newsroom

Γιατί αντέδρασε ο αντεισαγγελέας και πρόεδρος του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκος και με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την τροπολογία που πρόκειται να συζητηθεί αύριο ως «απευθείας παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου» και ότι «ουδέποτε στο παρελθόν έχει προβλεφθεί η ολομέλεια τμήματος από όλους τους δικαστές» και μάλιστα λέει ότι «αυτή η τροπολογία αποτυπώνει φωτογραφικά τη δυσπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης» στο άτομό του εκ μέρους της Κυβέρνησης;

Υπάρχει προϊστορία: Πέρισυ το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, έπρεπε να οριστεί Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου. Το υπουργικό συμβούλιο για αυτή τη θέση επέλεξε τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Λέγεται ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, φερόταν από τους επικρατέστερους για τη θέση, - λένε δικαστικοί κύκλοι - ο κ.Τζανερίκος.

Έκτοτε λοιπόν, ο δικαστής ήταν χολωμένος. Και υπήρχαν ενδείξεις ότι αυτό επηρέαζε την κρίση του. Άλλωστε προνόμιο του προέδρου του αρμοδίου Τμήματος Α1 , που θα κρίνει ποια κόμματα θα κατέλθουν στις εκλογές, είναι και ο ορισμός των 5 από τους 10 δικαστές που θα κρίνουν.

Η εσπευσμένη κυβερνητική τροπολογία η οποία προβλέπει ότι δεν θα συμμετέχουν πέντε που ορίζονται από τον πρόεδρο του Τμήματος αυτού, δηλαδή από τον κ. Τζανερίκο, για να αποφασίσουν, αλλά η ολομέλεια του Τμήματος δηλαδή και οι 10 και ο Πρόεδρος 11. Δηλαδή το συγκεκριμένο τμήμα με πλήρη σύνθεση, με όλους Δηλαδή τους δικαστές οι οποίοι μετέχουν σε αυτό. Εκτός βέβαια εάν ο Χρ. Τζανερίκος μετά από αυτή του τη δήλωση, αισθανθεί ότι ο ίδιος πρέπει να αυτοεξαιρεθεί…

Πάντως, η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει τα μπαλώματα της τελευταίας στιγμής, αν αυτό το είχε προβλέψει με την καθαυτό τροπολογία για το θέμα, προ διμήνου.

Τρ. Χ.

ειδήσεις τώραεκλογές 2023Άρειος ΠάγοςΗλίας ΚασιδιάρηςΙσίδωρος ΝτογιάκοςΒουλήεκλογές