Ποιο όνομα δεν ανέφερε ο Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξη Τύπου;

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου έδωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τέσσερις και πλέον μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παρότι επιχείρησε να αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις πέραν του θέματος που αφορούσε η συνέντευξη Τύπου (παρουσιάστηκε το σχέδιο για την άνοια και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση), δεν απέφυγε τελικά διάφορα πιεστικά ερωτήματα.

Και κάπου εκεί θέλησε να τονίσει την έντονη δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Υγείας, αναφέροντας έναν προς έναν όλους τους συνεργάτες του: τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τον υφυπουργό Ψυχικής Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, αλλά και τη Γενική Γραμματέα Λίλιαν Βιλιδιρίδη.

Ωστόσο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «παρέλειψε» ή ξέχασε να αναφέρει το όνομα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη. Όπως ήταν φυσικό, μετά την έντονη φημολογία τους τελευταίους μήνες για τις κακές σχέσεις Χρυσοχοΐδη-Αγαπηδάκη- η παράλειψη του υπουργού Υγείας να αναφέρει το όνομα της αναπληρώτριας, έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια της οδού Αριστοτέλους.

Παρότι θα μπορούσε να ισχυριστεί ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι η συνάδελφός του δεν σχετίζεται με τα νοσοκομεία καθότι έχει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπό την εποπτεία της, πρέπει να τονιστεί ότι για να λυθούν τα προβλήματα των νοσοκομείων, πρέπει πρώτα να οργανωθεί η Πρωτοβάθμια και μάλιστα με αγαστή συνεργασία εντός του υπουργείου Υγείας.

ειδήσεις τώραΜιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΕιρήνη Αγαπηδάκηυπουργείο Υγείας