Πρόταση δυσπιστίας: Διακοπές στη συζήτηση λόγω απουσίας Κωνσταντοπούλου - Τι συνέβη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δύο διακοπές λόγω απουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου έγιναν στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών επρόκειτο να ξεκινήσουν λίγο πριν της πέντε το απόγευμα αλλά η ίδια ήταν απούσα.

Συνεπώς, η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της και κατόπιν συνεννόησης με εκπροσώπους άλλων κομμάτων, άλλαξε η σειρά των ομιλητών ώστε να μιλήσει περίπου στις 6 το απόγευμα. Αλλά και στις έξι, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είχε προλάβει να έρθει στη Βουλή.

Έτσι, η προεδρεύουσα της Ολομέλειας, Όλγα Γεροβασίλη διέκοψε για δεύτερη φορά, έως ότου τελικά φτάσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή.

Πάντως, η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι η διαδικασία θα επισπευστεί. Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας διέκοψε άγαρμπα τη διαδικασία ενώ η ίδια είχε εργασία ως συνήγορος οικογενειών των Τεμπών. 

Επιπλέον, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της κατηγόρησε τον κ. Τασούλα ότι "έκοψε 60 ομιλίες βουλευτών, χωρίς συνεννόηση με κανέναν επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία και να εξυπηρετήσει τον κ. Μητσοτάκη" 

ΒουλήΌλγα ΓεροβασίληΖωή ΚωνσταντοπούλουΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώρα