Νέο πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»: Η αρθρογραφία του Έθνους και οι κυβερνητικές θέσεις

Newsroom

Με στόχο να αναχαιτιστεί το κόστος στέγασης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής, είπε: 

Aυτήν τη φορά το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια – και θα καλύπτει και ζευγάρια 40 -50 ετών. Τόνισε επίσης ότι προς ώρας η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Ενώ, χτες δήλωσε ότι εξετάζεται διεύρυνση του εισοδηματικού κριτηρίου

Οι εν λόγω προτάσεις διεύρυνσης του προγράμματος «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ», έχουν δημοσιευτεί στο ΕΘΝΟΣ στις 15 Ιουλίου του 2023, από τον τακτικό μας συνεργάτη, Θεμιστοκλή Μπάκα, πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.  

Πρότεινε τότε : 

1) Διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων 

Το όριο των 16.000€ για τον άγαμο και των 24.000€ για τον έγγαμο λειτουργεί περιοριστικά στο κεφάλαιο δανεισμού με αποτέλεσμα να επικεντρώνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τιμές ακινήτων έως 120.000€-150.000€. … 

2) Διεύρυνση των ηλικιακών ορίων έως την ηλικία των 45ετών.  

Μεγάλο μέρος των νέων οικογενειών που διαθέτουν παιδιά και έχουν άμεση ανάγκη να καλύψουν την στεγαστική τους ανάγκη, είναι άνω των 40-42ετών. Η ηλικιακή ομάδα των σημερινών 40-45ετών, είναι οι 26χρονοι και 30χρονοι των μνημονιακών χρόνων.  

Κυριάκος ΜητσοτάκηςακίνηταΤαμείο Ανάκαμψηςειδήσεις τώρα