Η αναφορά Παπανδρέου στο «Ολαντρέου» και η αντίδραση του Τσίπρα

Newsroom

Διάθεση για… αιχμές είχε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την τοποθέτησή του σε πάνελ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί θυμήθηκε το… περίφημο «Ολαντρέου», που είχε πει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα πάνελ Ολαντρέου»

Αρχικά ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «το προοδευτικό μέτωπο που δημιουργήθηκε στη Γαλλία απέναντι στο φασισμό, απέναντι στην ανάδυση του συντηρητισμού, νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους» ευχόμενος έτσι και «καλή επιτυχία» στον πρώην Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και στο νέο εγχείρημα (σ.σ. θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις γαλλικές εκλογές). 

Στην ομιλία του και επί της ευκαιρίας, κάνοντας αστειάκι και θέλοντας να τρολάρει τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε αναφορά στο «Ολαντρέου». «Αν ήταν εδώ (ο Ολάντ) θα μπορούσαμε να είχαμε ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη μου» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας φάνηκε να γέλασε και σήκωσε το αντίχειρά του και προσπερνώντας την ατάκα Παπανδρέου.

Η εποχή του «Ολαντρέου»

Το περίφημο «Ολαντρέου», το είχε πει το 2012 ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας: «Θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και κυρίως εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά θα ισχύουν και μετεκλογικά. Διότι, εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας “Ολαντρέου” και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα», έλεγε τότε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της συνάντησής του τότε με τον ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

 

ΠΑΣΟΚΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΦρανσουά ΟλάντΓιώργος Παπανδρέου