Κασσελάκης: Ο έντονος διάλογος με εργαζόμενους της Αυγής έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Βίντεο

Newsroom

Νέα κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, πραγματοποιούν, από τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης, εργαζόμενοι στην «Αυγή».

Την ίδια ώρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να συζητήσει για το σχέδιο εξυγίανσης για τα κομματικά μέσα («Αυγή» και «Στο Κόκκινο»). Καταφθάνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πλησίασε τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

  • Σ. Κασσελάκης: Γεια σας παιδιά, πού είστε, πώς πάει;
  • Εργαζόμενοι: Eμείς εδώ είμαστε, εσείς πού είστε;

Ακολούθως, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην ΕΠΗΕΑ ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να βρεθεί «μια βιώσιμη και τίμια λύση για την “Αυγή”», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «ελάτε, πάνω όχι εδώ. Πείτε μου ποιοι θέλετε να έρθετε».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο ρώτησε πόσοι θα παρουσιάσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να δοθεί η δημοσιότητα που αναλογεί στο ζήτημα.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή»

Η σημερινή συγκέντρωση, υπενθυμίζεται, γίνεται στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν τα συναρμόδια σωματεία, ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, τόσο στην εφημερίδα «Η Αυγή», όσο και στην ιστοσελίδα «avgi.gr», με την οποία διεκδικούν:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024,του επιδόματος αδείας καθώς και όλων των παλαιών οφειλών.

Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου.

Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».

Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.

Τέλος, ζητούμε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει.

ΑυγήΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα