Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Φωτίου για το μεταναστευτικό

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Θεανώ Φωτίου, όταν ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι «τα έξοδα του κάθε λαθρομενάστη δεν μπορεί να τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης».Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς απάντησε κατηγορώντας τον Υπουργό ότι έκανε ένα ακροδεξιό σόου.

«Δεν μπορεί τα έξοδα του κάθε λαθρομετανάστη να τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, πρέπει να είναι διεθνή χρήματα. Όσο κι αν η Αριστερά φωνάζει, το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης πρέπει να το πληρώνει διεθνής κοινότητα και όχι ο Έλληνας πολίτης» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν στη χώρα έρθουν 10 εκατ. παράτυποι μετανάστες.«Σε λίγο θα κλείσουν τα σύνορα τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, τι θέλετε, να βγάλουμε και τους Έλληνες από τα σπίτια τους, για να είστε ευχαριστημένοι;», αναρωτήθηκε σχετικά.

Λίγο αργότερα τον λόγο πήρε ο Θεανώ Φωτίου κατηγορώντας τον κ. Γεωργιάδη για ακροδεξιό λόγο.  «Όλα αυτά που είπατε είναι τρομακτικά, απλά για να εξασφαλίσετε ψηφαλάκια από την Ακροδεξιά που σας τα παίρνει αυτή την εποχή. Θέλατε να κάνετε ένα ακροδεξιό σόου. Μπράβο σας», είπε η κυρία Φωτίου, με τον κ. Γεωργιάδη απαντά: «Ακροδεξιός είναι ο κ. Σολτς; Σταματήστε να χλευάζετε τις ανησυχίες των πολιτών σας. Εφιάλτης πραγματικός είναι να έρχονται χιλιάδες στην Ελλάδα, όπως έγινε το 2015!».

Θεανώ ΦωτίουμεταναστευτικόΒουλήειδήσεις τώραΆδωνις ΓεωργιάδηςΝέα αριστερά