Βουλευτής της «Νίκης» έκανε ερώτηση στη Βουλή βασιζόμενος σε... fake news για «επιστράτευση λόγω του πολέμου»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια απίστευτη ερώτηση που προέρχεται από... fake news κατέθεσε ο βουλευτής της Νίκης, καρδιοχειρούργος Νίκος Παπαδόπουλος, ύστερα από μια δήθεν καταγγελία ενός πρέσβη εν αποστρατεία.

Ο πρέσβης εν αποστρατεία δήλωσε ότι η Ελλάδα προχωρά σε προληπτική επιστράτευση λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Το ερώτημα που έθεσε σε Γεραπετρίτη - Δένδια ο βουλευτής 

«Την 1η Οκτωβρίου 2024 προωθήθηκε γραπτή πρόσκληση από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης υπογεγραμμένη από τον Υποστράτηγο Πιτσιλή, για προληπτική επιστράτευση, λόγω της αυξανομένης έντασης στη Μέση Ανατολή και εν όψει της πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας και την προετοιμασία του Ελληνικού Στρατού». 

Ο κ. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, ρωτά τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Νίκο Δένδια:

  1. Τι συμβαίνει; Τι αποκρύπτει η Κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό,
  2. Είναι δυνατόν να εμπλέκεται η Πατρίδα στην πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ενώ η Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την Τουρκική επιθετικότητα εναντίον μας;
  3. Ποιος έδωσε την εντολή της προληπτικής επιστράτευσης;».

Ανύπαρκτο πρόσωπο ο υποστράτηγος Πιτσιλής - Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υποστράτηγος Πιτσιλής δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο και φυσικά δεν υπάρχει κανέναν τέτοιο έγγραφο. Πρόκειται για μια παντελώς ψευδή είδηση, η οποία αναπαράχθηκε άκριτα στο διαδίκτυο και – τελικά- έφτασε στη Βουλή, δίχως να ελεγχθεί από τη Νίκη η αξιοπιστία της πληροφορίας.

Είχε πει και την ιστορία με τους καλικάντζαρους

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2023 είχε απευθύνει την περιβόητη ομιλία στην οποία μίλαγε για τους καλικάντζαρους.

«Στις άγιες ημέρες που εισερχόμαστε θέλει πραγματικά μεγάλη προσοχή. Γίνονται και ακούγονται τα χειρότερα. Το τι ξύλο έπεφτε αυτές τις ημέρες αγάπης στις οικογένειες -οι άνδρες χτυπούσαν τις γυναίκες, οι γυναίκες τους άνδρες, τα παιδιά τους γονείς και οι γονείς τα παιδιά! Γι' αυτό βγήκε ξέρετε και "το ξύλο της χρονιάς". Λοιπόν, οι παλαιότεροι, οι γονείς και οι παππούδες μας, έλεγαν ότι τις ημέρες αυτές ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και βγαίνουν τα δαιμόνια που πειράζουν τον λαό του ΘεούΤους έλεγαν μάλιστα και καλικάντζαρους. Ο μακαριστός Χριστόδουλος θα έλεγε μάλιστα ότι τα απύλωτα στόματα ανοίγουν και ξερνούν δηλητήριο», έλεγε χαρακτηριστικά.

ΙράνεπίθεσηΒουλήειδήσεις τώραυπουργείο ΆμυναςεπιστράτευσηΚόμμα ΝίκηΙσραήλΤεχεράνηπύραυλοι