Τόλης Βοσκόπουλος: Με δημοτική δαπάνη η κηδεία του - Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη
Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη. Η σορός του θα βρίσκεται από τις 12:00 στο Α' νεκροταφείο την Τετάρτη (21/7), σε κλιματιζόμενο χώρο και μέχρι τις 15:00. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορονοϊό, γι' αυτό η κηδεία θα γίνει μόνο με την οικογένεια του και ελάχιστους συγγενείς και φίλους.
Όπως έγινε γνωστό, ο λαϊκός τραγουδιστής, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΓΝΑ με αναπνευστικά προβλήματα, έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. «Ο "Πρίγκιπας" ξεκίνησε σήμερα για το τελευταίο του ταξίδι. Μοναδικός σε όλα του, έγραψε τη δίκη του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και ήταν πάντα εκεί. Στη χαρά, στη λύπη, στην αγάπη. Καλό ταξίδι Τόλη. Ανεπανάληπτος» έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη σελίδα του στο Facebook.
Διαβάστε επίσης: Τόλης Βοσκόπουλος: Τα συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη & Τόλης Βοσκόπουλος: Τα συλλυπητήρια της Λίνας Μανδώνη
Ο γιος του μανάβη που «μάγεψε» την Ελλάδα
Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το τελευταίο παιδί μίας πολυμελούς οικογένειας. «Οι γονείς μου ήταν Μικρασιάτες και ήρθαν με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εγώ γεννήθηκα εδώ. Εχω όμως και μια άλλη καταγωγή, τη λαϊκή καταγωγή της γειτονιάς. Με μεγάλωσαν με αρχές, δίπλα σε ανθρώπους που δεν ήταν καλλιεργημένοι. Να φανταστείτε είδα το κέντρο της Αθήνας στα 13 μου χρόνια. Μέχρι τότε ήμουν στη λαχαναγορά στα Λεμονάδικα. Εκεί όπου ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος κατάφερε, ένας Σμυρνιός πρόσφυγας, να γίνει αφεντικό. Εκανε μαγαζί στα Λεμονάδικα στον Πειραιά και έγραψε το όνομά του απ’ έξω. Καμάρωνε πολύ» είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».
Από μικρή ηλικία, ο πατέρας του τον έπαιρνε στην αγορά να μάθει τη δουλειά. «Εγώ όμως δεν μπορούσα αυτή τη δουλειά, αλλά δεν του έλεγα τίποτα, γιατί ήμουν παιδάκι. Μέχρι που έφτασα στα 15 μου χρόνια και είδα ότι δεν αντέχω την κατάσταση της λαχαναγοράς» είχε αποκαλύψει. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. «Πήγαν οι γονείς μου να δουν μία παράσταση και πήραν κι εμένα. Μόλις είδα την παράσταση, τρελάθηκα!. Είπα, αυτή τη δουλειά θα κάνω. Ο πατέρας μου ήταν έτοιμος να με σφάξει. Ομως ήταν τόσο λεβέντης που πήγε και με έγραψε σε δραματική σχολή, στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη».
Διαβάστε επίσης: Άννα Βίσση - Καίτη Γαρμπή: Τραγούδησαν Τόλη Βοσκόπουλο - «Είναι μια περίεργη μέρα για όλους μας»
Ο Τόλης Βοσκόπουλος μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα - βήμα» του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή. Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.
Χάρις Αλεξίου για Τόλη Βοσκόπουλο: «Πάντα θα θυμάμαι την αγκαλιά σου»
Γκέλυ Μαυροπούλου: Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη πρωταγωνίστρια
Τόλης Βοσκόπουλος: Τα συλλυπητήρια της Λίνας Μανδώνη
Τόλης Βοσκόπουλος: Οι κορυφαίες επιτυχίες του
Κατέρρευσε ψηφιακά το Νοσοκομείο της Νίκαιας: Εξετάσεις, εξιτήρια, μισθοδοσίες... στο χέρι - Αγνοούνται και τα οικονομικά αρχεία
Η μάχη των... ντεσιμπέλ στη Θεσσαλονίκη: Κάθε μέρα 10 επιχειρηματίες οδηγούνται με χειροπέδες στο κρατητήριο
Φοβερός και «τριπλός» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Κυπελλούχοι οι Μπακς
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη»: Ποια μαγαζιά με παιχνίδια αφορά - Τι περιλαμβάνει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr