• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αγρότες: Χριστούγεννα στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους - Ποιες ώρες ανοίγουν τα διόδια το ΣαββατοκύριακοΠροσοχή στην έξαρση ιώσεων στις γιορτές: Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ προειδοποιεί«Υπάρχει ένα νήπιο»: Η πιο ανατριχιαστική από τις χιλιάδες φωτογραφίες του Έπσταϊν και η καταγγελία του '96«Χριστουγεννιάτικος κλοιός»: Διπλασιασμός περιπολιών και προσαγωγή «οποιουδήποτε κινείται ύποπτα» - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Οργή Ελλήνων της Γερμανίας: Αν τα παιδιά μας δε μαθαίνουν ελληνικά πώς θα επιστρέψουν;
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   21.06.2019 19:48
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Θητείες

Αναβάλλονται οι διαγωνισµοί καλλιτεχνικών διευθυντών!

Με αναρτήσεις στην επίσηµη ιστοσελίδα του το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες διακόπτονται αναδροµικά από τις 11 Ιουνίου και θα συνεχιστούν µε τη νέα κυβέρνηση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Εθνικό Θέατρο (Φωτογραφία: Eurokinissi)
Εθνικό Θέατρο (Φωτογραφία: Eurokinissi)

Αν και την περασµένη Τετάρτη είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια η απόφαση για τη διεθνή δηµόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθυντή/διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, µόλις προχθές το βράδυ στην επίσηµη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισµού αναρτήθηκε σειρά ανακοινώσεων για τη διακοπή των σχετικών διαδικασιών που αφορούν την πλήρωση των θέσεων των διευθυντών τόσο στο ΕΜΣΤ, όσο και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Θέατρο και στο Ελληνικό Φεστιβάλ και την επανέναρξή τους στην καλύτερη περίπτωση µετά την ορκωµοσία της νέας κυβέρνησης.

Οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος (για το Ωδείο, το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Φεστιβάλ) διακόπτονται µάλιστα από τις… 11 Ιουνίου (ηµεροµηνία δηµοσίευσης του π.δ. 56/2019 -ΦΕΚ 97/Α/11.6.2019- «Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής») και καλώς εχόντων των πραγµάτων και νέου υπουργού θέλοντος θα συνεχιστούν µετά. Ως εκ τούτου επισηµαίνεται ότι η καταληκτική προθεσµία υποβολής των αιτήσεων συµµετοχής µετατίθεται, χωρίς να προσµετράται σε αυτή το ως άνω χρονικό διάστηµα της προεκλογικής περιόδου.

Επιπλέον, όσοι υποψήφιοι είχαν καταθέσει αιτήσεις συµµετοχής µέχρι και τις 10 Ιουνίου, δεν υποχρεούνται σε υποβολή νέων αιτήσεων, ενώ όσες αιτήσεις κατατέθηκαν από την 11η Ιουνίου και µετά θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου µετά το πέρας της διακοπής της προθεσµίας. Αντιστοίχως για το ΕΜΣΤ η ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι προθεσµίες υποβολής αιτήσεων συµµετοχής που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αµέσως µετά τη λήξη της αναστολής και µέχρι τη συµπλήρωση του κατά περίπτωση εναποµείναντος χρονικού διαστήµατος έως την εκπνοή τους».

Θητείες

Αυτό σηµαίνει βέβαια ότι ο νέος υπουργός Πολιτισµού θα πρέπει µέχρι τις 30 Αυγούστου που λήγουν οι παρατάσεις στις θητείες των διευθυντών σε Εθνικό Θέατρο και Φεστιβάλ να έχει αποφασίσει τι θα κάνει, να είναι σύµφωνος µε το µέτρο επιλογής των καλλιτεχνικών διευθυντών διά δηµόσιας εθνικής ή διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος και ότι δεν θα προτιµήσει να καταφύγει στην προτέρα λύση των απευθείας διορισµών από τον ίδιο. Σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση βέβαια θα πρέπει να υποστεί µε το «καληµέρα» και το κόστος µίας τέτοιας πολιτικής απόφασης οπισθοδρόµησης, µια που ένα µεγάλο µέρος του καλλιτεχνικού χώρου διάκειται θετικά στη διενέργεια διαγωνισµών για την πλήρωση των θέσεων καλλιτεχνικής διεύθυνσης στους εποπτευόµενους φορείς – αν και η κριτική τους αφορά στις προϋποθέσεις αυτών των διαγωνισµών, που ακολουθούσαν τη λογική του ΑΣΕΠ.

Κατά τα άλλα, να σηµειώσουµε ότι προχθές εγκρίθηκε από το Συµβούλιο Μουσείων αλλά υπό όρους η προσαρµογή της εγκεκριµένης µουσειολογικής και µουσειογραφικής µελέτης του ΕΜΣΤ.

Διαβάστε ακόμη

«Υπάρχει ένα νήπιο»: Η πιο ανατριχιαστική από τις χιλιάδες φωτογραφίες του Έπσταϊν και η καταγγελία του '96

«Χριστουγεννιάτικος κλοιός»: Διπλασιασμός περιπολιών και προσαγωγή «οποιουδήποτε κινείται ύποπτα» - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Αγρότες: Χριστούγεννα στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους - Ποιες ώρες ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο

«Καλησπέρα στον κανέναν»: Άδεια η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου του Σπανούλη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr