Παζάρι Πούτιν για το Ουκρανικό: Θέλει οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ως ρωσική την Κριμαία και άλλες τέσσερις περιοχές
Η Ρωσία παρότι προελαύνει στο πεδίο της μάχης, δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επίσημα τέσσερεις περιοχές που η Μόσχα διεκδικεί ως δικές της μαζί με την Κριμαία, γράφει η ημερήσια εφημερίδα Kommersant.
Η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που παρίσταντο σε μια ιδιωτική επιχειρηματική συνάντηση με τον Πούτιν χθες Τρίτη, αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ήθελε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν επίσημα τις τέσσερις περιοχές - Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, ως τμήμα της Ρωσίας μαζί με την Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε και προσάρτησε το 2014.
Η Ρωσία παρότι προελαύνει στο πεδίο της μάχης, δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές. Σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση και αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί «στο εγγύς μέλλον», η Kommersant γράφει ότι ο Πούτιν θα δεσμευόταν να μην διεκδικήσει την ουκρανική πόλη-λιμάνι Οδησσό και άλλα ουκρανικά εδάφη.
Δεν συζητήθηκε στο τηλεφώνημα με τον Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, είπε ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ δεν συζήτησαν το θέμα αυτό στη χθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία. Ωστόσο, ο ίδιος επιβεβαίωσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τα μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ. Ο Πεσκόφ δεν επιβεβαίωσε ωστόσο, εάν ο Πούτιν έθεσε κατά τη συνάντηση την ιδέα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ των τεσσάρων περιοχών εκτός της Κριμαίας.
Σκληρή γραμμή από Κομισιόν για ΗΠΑ και Ρωσία: Τα μηνύματα για το ουκρανικό - Ισχυρή βούληση για οικονομική και στρατιωτική στήριξη του Κιέβου
Καζάνι που βράζει η Τουρκία: Νέες συγκεντρώσεις υπέρ του Ιμάμογλου - Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα από την αστυνομία
Η Φινλανδία η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Ο Ιμάμογλου, ο Γιαβάς που είναι... επόμενος η έκρηξη Ανδρουλάκη, ο εκλογικός νόμος και οι μισθοί που φτάνουν μόνο για το νοίκι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr