Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη μη προφυλάκιση των εμπλεκόμενων στο κύκλωμά της Πολεοδομίας Ρόδου
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές (ανακριτικές αρχές) που υπηρετούν στην Ρόδο και άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους εμπλεκόμενους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές (ανακριτικές αρχές) που υπηρετούν στην Ρόδο και άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του κυκλώματος στην Πολεοδομία της Ρόδου, παρά την ύπαρξη σοβαρών στοιχείων για συμμετοχή τους σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα.
Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές
Αναλυτικότερα, η κ. Κλάπα, με εντολή της προς την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστικών λειτουργών Ασημίνα Υφαντή, ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο για τις δικαστικές αρχές της Ρόδου, σχετικά με την ποινική μεταχείριση που επεφύλαξαν στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της Πολεοδομίας.
Όπως είναι γνωστό, όλοι οι εμπλεκόμενοι, στελέχη της Πολεοδομίας της Ρόδου και ιδιώτες, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (χρηματικές εγγυήσεις κ.λπ.).
Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης των εμπλεκομένων στην εν λόγω υπόθεση, καθώς κατά την κρίση τους δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος φυγής, τέλεσης νέων αδικημάτων ή προσπάθειας συγκάλυψης στοιχείων της υπόθεσης.
«Οι τραυματίες διάσπαρτοι, θέλουμε φώτα»: Χάος και μηδέν συντονισμό «μαρτυρούν» νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τα Τέμπη
Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο αστέγου σε εστιατόριο στην Ομόνοια
Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια... έστειλε στη χώρα της δημοσιογράφο που ρώτησε για το Signalgate
Έκτακτο: Ο Πίκατσου διέφυγε της σύλληψης! Επικά βίντεο από τις διαδηλώσεις στην Τουρκία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr