Νέα κίνηση Τραμπ: Κλείνει 30 πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο
Σε ακόμα μια πρωτοφανή κίνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Αμερικανός πρόεδρος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Έτοιμος να κλείσει τουλάχιστον 30 πρεσβείες και προξενεία σε διάφορες χώρες εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, σε άλλη μια κίνηση που θα προκαλέσει έντονο προβληματισμό.
Το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Όπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει 30 πρεσβείες και προξενεία, προχωρώντας σε σημαντικές αλλαγές στη διπλωματική παρουσία στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε έγγραφο αναφέρονται διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, το Λεσότο, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Νότιο Σουδάν, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει προξενεία στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Κορέα.
Επιπλέο, στο έγγραφο υπάρχει σύσταση για μείωση του αποτυπώματος στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στη Σομαλία και το Ιράκ, αλλά και την αλλαγή μεγέθους άλλων φυλακίων. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο Μάρκο Ρούμιο έχει υπογράψει το κλείσιμο των πρεσβειών και των προξενείων.
Οι προτεινόμενες αλλαγές έρχονται εν μέσω μιας ευρύτερης αναμενόμενης αναμόρφωσης της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση μέσω και του Ίλον Μασκ να προβαίνει σε δραματικές αλλαγές, με στόχο να υπάρξει συρρίκνωση σε συγκεκριμένους τομείς.
Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαλάνδρι: Ο Γιώργος Μοσχούρης της Greek Mafia το θύμα της δολοφονίας
Σκηνές απείρου κάλλους στον Λευκό Οίκο: Άγριος καβγάς με εκφράσεις του δρόμου μεταξύ Μασκ και Μπέσεντ
Συνολάκης για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Περιμένουμε μεγαλύτερο χτύπημα - Το ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει και 8,5 Ρίχτερ
Ο Πάπας στον κινηματογράφο και τη μικρή οθόνη: 11 παραγωγές που ξεχώρισαν για τον Ποντίφικα και το Βατικανό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr