Αθλητισμός|14.04.2020 20:11

Το σκεπτικό της εφέσεων, που κράτησε το -7 για ΠΑΟΚ και Ξάνθη χωρίς να δικάσει

Αντώνης Τσακαλέας

Η επιτροπή εφέσεων εξέδωσε ο απόγευμα της Τρίτης (14/4) την απόφασή της για τις εφέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης κατά της πρωτόδικης απόφασης και ουσιαστικά απέρριψε κατά το αίτημα των «ασπρόμαυρων» για την εξέταση της υπόθεση βάσει των στοιχείων που υπήρχαν και όχι βάσει της γνωμοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του Λευτέρη Αυγενάκη. Η πλευρά του «Δικεφάλου του βορρά» από την πρώτη στιγμή «φωνάζει» ζητώντας όχι απλά να εκδικαστεί η υπόθεση αλλά να δικαστεί.

Πριν από περίπου δυο μήνες, τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχαν τονίσει προς πάσα κατεύθυνση – με τον πρωθυπουργό μάλιστα να το κάνει από το βήμα της βουλής – πως η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτική.

Αντ' αυτού, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Παναγιώτης Φιλόπουλος, όσο και το μέλος, Γεράσιμος Βρυώνης, αποδέχθηκαν την γνωμοδότηση της ΕΕΑ ως δεσμευτική, πατώντας στα βήματα του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League. Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων δεν ήταν ομόφωνη. Το μέλος της επιτροπής, Νικόλαος Βόκας εισηγήθηκε πως η γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική και πως θα έπρεπε η επιτροπή να εξετάσει όλα τα στοιχεία που προσκόμισαν οι πλευρές που έδωσαν το παρών στην εξέταση της υπόθεσης.

Με τη νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ να έχει παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που δείχνουν πως δεν μπορεί να σταθεί η κατηγορία ούτε της πολυϊδοκτησίας ούτε και της κυριαρχικής επιρροής, η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε να μην ασχοληθεί με αυτά, γεγονός που οδηγεί τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του βορρά» στην προσφυγή στο CAS.

Ξάνθη ΠΑΕΠΑΟΚΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού