Αθλητισμός|14.12.2018 12:02

ΑΕΚ: Κέρδισε χρήµα, έχασε σε πρεστίζ από το Champions League

Σταύρος Καζαντζόγλου

Το ταµείο της ΠΑΕ γέµισε µε χρήµατα, υπήρξαν αναµφίβολα εµπειρίες και προβολή σε κορυφαίο επίπεδο, η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά στην ελίτ. Αλλά αυτό συνδυάστηκε µε τη χειρότερη συγκοµιδή ελληνικής οµάδας στη διοργάνωση και, εν πολλοίς, το όνειρο µετατράπηκε σε εφιάλτη.

Αυτό που δεν µπορεί να αγνοήσει κάποιος είναι πως µε την επιστροφή στο Champions League έπειτα από 12 χρόνια έθεσε δικλίδα ασφαλείας για το µέλλον της. Η ΑΕΚ κέρδισε το µπόνους των 15 εκατ. ευρώ από την είσοδο στους οµίλους, συν 1 εκατ. ευρώ για τους δύο προκριµατικούς και περιµένει ως το τέλος του χρόνου την προκαταβολή (µε εξόφληση τον Ιούνιο) του market pool.

Ωστόσο, µε δεδοµένο πως έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος υπολογισµού και η ΑΕΚ έκανε κάκιστη πορεία, δεν πρόκειται σε καµία περίπτωση να υπερβεί τα 3-4 εκατ. ευρώ. Αρα, στο σύνολο 20 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται στον «κουµπαρά», όπως εξοµολογήθηκε ο Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ δεν µπόρεσε να κερδίσει ούτε σε επίπεδο προβολής των «ασηµικών» της. Επίσης, φάνηκε πως ούτε ο Ουζουνίδης ήταν προετοιµασµένος για τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς «ξόδεψε» αρκετά µατς ωσότου αντιληφθεί πως πρέπει να γίνει περισσότερο κυνικός. Ετσι, έµειναν µόνο οι εµπειρίες, πρωτόγνωρες για τη συντριπτική πλειονότητα των παικτών.

Η ΑΕΚ αποδείχθηκε πως πλήρωσε πανάκριβα ένα προς ένα τα λάθη που έκανε στον καλοκαιρινό σχεδιασµό της. Η αδυναµία ενίσχυσης της οµάδας στη µεσαία γραµµή και στα άκρα της επίθεσης εξελίχθηκε σε διαδικασία που τη στοίχειωσε όσο περνούσαν τα µατς. Ετσι, προέκυψε το πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ των µηδέν πόντων, που αναµφίβολα «πονάει» τον οργανισµό ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ, πάντως, έχουν άµεσα νέες έννοιες. Χθες συνεδρίασε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA για τα επεισόδια του µατς µε τον Αγιαξ. Τα µέλη της επιτροπής πήραν τις δικογραφίες των υποθέσεων και τις µελετούν.

Στα µεταγραφικά, η ΑΕΚ βρίσκεται ακόµα σε διαδικασία ξεσκαρταρίσµατος. Ο Αρέγκι που φαινόταν να έχει πάρει προβάδισµα έχει εµπόδια από την οµάδα του και οι «κιτρινόµαυροι» ψάχνουν ξανά τις επιλογές τους για χαφ και εξτρέµ.

ΑΕΚChampions League