Αθλητισμός|24.05.2020 23:38

Ιδιοκτήτης Χάντερσφιλντ: «50-60 αγγλικές ομάδες κινδυνεύουν με αφανισμό»

Newsroom

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο ιδιοκτήτης της Χάντερσφιλντ ,Φιλ Χότζκινσον, για το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου. H ομάδα του αγωνίζεται στην Championship, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία μετά την ιλουστρασιόν Premier League, και όπως σημειώνει δραματικά, είναι πιθανό να υπάρξουν 50-60 ομάδες, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω των οικονομικών συνεπειών που επέφερε στο ποδόσφαιρο η πανδημία του κορονοϊού.

«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα ολοκληρώσουμε ή όχι την τρέχουσα σεζόν αλλά τι θα συμβεί μετά από αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC Sport και πρόσθεσε: «Αν δεν καταλήξουμε σε μία συμφωνία, θα πάψει να υπάρχει η πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν κλαμπ που διαπραγματεύονται ακόμη διότι έχουν αναβάλει την πληρωμή μισθών, φόρων και προς άλλους πιστωτές. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να πληρώσουν. Υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα, αν τίποτα δεν συμφωνηθεί για να διασφαλίσει τους συλλόγους ώστε να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, τότε θα δούμε 50 ή 60 ομάδες να κινδυνεύουν με αφανισμό».

Οπως εξήγησε, «πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα που είναι η επόμενη σεζόν» κι όχι «να επικεντρωνόμαστε στη συνέχιση της τρέχουσας περιόδου. Θα κοστίσει περίπου 150 με 200 χιλιάδες λίρες τα τεστ για να βγει η σεζόν. Αλλά μετά τι;». Και συμπλήρωσε: «Εφόσον μείνουν κλειστά τα γήπεδα, δίχως κόσμο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο που δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2021, αυτό σημαίνει ότι οι σύλλογοι θα απολέσουν σημαντικά έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια».

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη είπε: «Η ζημιά από τα εισιτήρια θα είναι 7 με 10 εκατομμύρια λίρες, ενώ οι τηλεοπτικές απώλειες θα είναι από 10 ως 30 εκατομμύρια λίρες. Κι αυτό αφορά μόνο εμάς. Τι κάνει το ποδόσφαιρο για να διασφαλίσει ότι θα επιβιώσει ολόκληρη η ποδοσφαιρική πυραμίδα; Αυτή η συζήτηση αποφεύγεται. Για τους επόμενους τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες οι σύλλογοι δεν θα έχουν έσοδα».

Μάλιστα, όπως σημειώνει, οι παίκτες δεν πρέπει να κατηγορούνται για κάτι αλλά θα πρέπει να «γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος. Ισως να μην τους αρέσει αυτό που θα πω, αλλά πρέπει η Ενωσή τους να δεχθεί στο μέλλον μειώσεις μισθών από 30 ως 50%, μέχρι να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, αλλά αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει διότι αν "σκάσουν" οι σύλλογοι, δεν θα εξυπηρετούνται και τα συμβόλαιά τους».

ποδόσφαιροChampionshipΧάντερσφιλντPremier League