Αθλητισμός | 04.06.2020 11:10

Κατηγορηματικός Μπαλτάκος: «Ανύπαρκτη η σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη»

Newsroom

Στο κενό θα πέσει η καταγγελία του Ολυμπιακού περί πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Δικεφάλου, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει ουδεμία σχέση μεταξύ των δύο ομάδων. Ο έμπειρος νομικός ήταν κατηγορηματικός μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα Live Sport, ως προς την επερχόμενη κατάρρευση των κατηγοριών στο CAS, σημειώνοντας ότι δεν υφίσταται κυριαρχική επιρροή του ΠΑΟΚ στην ακριτική ομάδα.

Μάλιστα αποδόμησε πλήρως το κατηγορητήριο αναλύοντας και καταρρίπτοντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αλλωστε, η υπόθεση ουδέποτε δικάστηκε επί της ουσίας καθώς τόσο το πρωτοβάθμιο της Λίγκας όσο και η εφέσεων της ΕΠΟ απλώς αποδέχτηκαν μια διάτρητη εισήγηση της ΕΕΑ (η οποία μάλιστα ελέγχεται έπειτα από τις σχετικές καταγγελίες του ΠΑΟΚ) δίχως να εισέλθουν στην ουσία της υπόθεσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στη Live Sport:

-Κύριε Μπαλτάκο, όλο αυτό το διάστημα που ασχολείστε με το θέμα της κατηγορίας πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αποκομίσατε πρωτόγνωρες εμπειρίες, παρά την εμπειρία σας…

«Στο διάστημα αυτών των λίγων μηνών είδαμε και τι δεν είδαμε… Είδαμε εμβατήρια να παίρνουν τους δρόμους, είδαμε εξώστες να ραίνουν με άνθη τον νικητή, είδαμε γραφίδες βιτριολικές, σαν το βιτριόλι της Καλλιθέας, γραφίδες των αγνοούντων, κομπορρημονούσες, επηρμένες, αλαζονικές, είδαμε για μια ακόμη φορά την δικαίωση του Αισχύλου -"στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια" είπε–, είδαμε σοφιστικέ τριγωνικές αναλύσεις και αναλυμένα σοφίσματα, είδαμε και τι δεν είδαμε…».

-Παρά τον «πόλεμο» που γίνεται από τη πλευρά του Ολυμπιακού, έγιναν ενέργειες από πλευράς Ξάνθης, ώστε να αλλάξει το κατηγορητήριο;

«Την ίδια ώρα, όταν εμείς βλέπαμε αυτά, η Ξάνθη, αργά και σταθερά, μαυλιστικά και μεθοδικά, μόνη της και ανεπηρέαστη, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αφού κανέναν δεν είχε ανάγκη να ρωτήσει, αποδομούσε, κυριαρχικά, ένα προς ένα τα επιχειρήματα του κατηγορητηρίου και με δυνατό αποσυρραπτικό αφαιρούσε (η Ξάνθη), συστηματικά, τα καρφιά της σταύρωσής της».

-Δηλαδή, σε ποιες ενέργειες προχώρησε;

«Θα τα διεξέλθουμε όλα αυτά, τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, απλά και γρήγορα:

1) "Οι Συγγελίδης – Πανόπουλος μέλη στο Δ.Σ. της Vialand", είπε η ΕΕΑ.

Αναιρέθηκε αυτό. Δεν υπάρχει πλέον.

2) "Οι Πιαλόγλου και Χαλαβάζης μέλη στο Δ.Σ. της ΞΑΝΘΗΣ και της VIALAND" παράλληλα, είπε η ΕΕΑ.

Αναιρέθηκε αυτό. Δεν υπάρχει πλέον.

3) "Η πρακτική λειτουργία και η εξυπηρέτηση του σκοπού της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από την χρήση των αθλητικών και λοιπών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας της VIALAND", είπε η ΕΕΑ.

Ηδη στον τοπικό Τύπο διαβάζουμε ότι η ΞΑΝΘΗ θα βρει άλλα γηπεδάκια για να προετοιμάζονται οι "Ακαδημίες" της. Εύκολο είναι.

4) "Περαιτέρω τα γραφεία της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου Le Chalet", είπε η ΕΕΑ.

Ηδη στον τοπικό Τύπο διαβάζουμε ότι η Ξάνθη αποχώρησε από τα γραφεία αυτά και θα εγκατασταθεί αλλού. Εύκολο είναι.

"Οτι στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ το ξενοδοχείο Le Chalet εμφανίζεται ως ιδιοκτησία της ΠΑΕ", είπε η ΕΕΑ

Επικαιροποιήθηκε η ιστοσελίδα. Παραδρομή ήταν και το έκαναν θέμα.

Και τώρα; Τι θα γίνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους; Ποια θα είναι πλέον η "αποφασιστική αγωνιστική επιρροή" του Καλπαζίδη και της VIALAND επί της Ξάνθης; Πώς θα τεκμηριώνεται; Ανύπαρκτη μία φορά πριν, ανύπαρκτη εκατό φορές τώρα. Ανύπαρκτη πριν η σχέση του ΠΑΟΚ με όλα αυτά, ανύπαρκτη και τώρα».

-Πιστεύετε ότι το θέμα της πολυϊδιοκτησίας θα «καταρρεύσει»;

«Τόσα Δικαστήρια, τόσα δημοσιεύματα, τόσο μίσος, τόσο μένος ,τόσος φθόνος, για κάτι τόσο απλό; Και όμως είναι τόσο απλό. Ποια πολυϊδιοκτησία, και ποια "κυριαρχική επιρροή"; Σοβαροί να είμαστε, που έλεγε και ο Κώστας ο Καίσαρης».

ποδόσφαιροΞάνθη ΠΑΕΤάκης ΜπαλτάκοςΠΑΟΚΟλυμπιακός