Αθλητισμός|08.06.2020 14:03

Συμφωνία Παναθηναϊκού με Αΐτορ

Newsroom

Ενα σημαντικό μεταγραφικό κεφαλαίο φαίνεται ότι κλείνει θετικά νωρίς νωρίς για τον Παναθηναϊκό, προτού καν ανοίξει το θερινό μεταγραφικό παράθυρο. Οι «πράσινοι» έφτασαν σε οριστική συμφωνία με τον Ισπανό εξτρέμ Αΐτορ, ο οποίος ετοιμάζεται να προβάρει τη φανέλα με το τριφύλλι. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94,6, έπειτα από διαπραγματεύσεις εβδομάδων, οι άνθρωποι του συλλόγου βρήκαν τη χρυσή τομή πείθοντας τον ποδοσφαιριστή για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Κι εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή, ο Αΐτορ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν έπαιξε με επιτυχία στην ολλανδική Τβέντε, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τις 400.000 ευρώ.

Ο Αΐτορ είναι 24 ετών και τη σεζόν 2019-20 σκόραρε επτά φορές και είχε έξι ασίστ σε 21 συμμετοχές με τη φανέλα της Τβέντε. Αρχισε την επαγγελματική καριέρα του από την Μπαρτσελόνα, ενώ έκανε ένα πέρασμα και από τη Βιγιαρεάλ και τη Σεβίλλη (παίζοντας με τις δεύτερες ομάδες) μέχρι το 2018, οπότε πήρε μεταγραφή για την Τβέντε, όπου έλαμψε την τελευταία διετία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω ανακοίνωσης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κατ’ αρχήν συμφωνία της με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευθετηθούν τα διαδικαστικά ζητήματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Αϊτόρ γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1996 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Εντάχθηκε από μικρός στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, μετακινήθηκε ως έφηβος στην Εσπανιόλ και επέστρεψε στη Μπαρτσελόνα για να κάνει επαγγελματικό ντεμπούτο στη δεύτερη ομάδα των Καταλανών το 2015. Πρόλαβε να φορέσει και τη φανέλα της πρώτης ομάδας σε αγώνα Κυπέλλου στις 2/12/2015 με αντίπαλο τη Βιγιανοβένσε. Τον Ιανουάριο του 2016 μετακόμισε στη Βιγιαρεάλ και έπαιξε κυρίως στη δεύτερη ομάδα. Το 2017 μετακόμισε στη Σεβίλλη, παίζοντας πάλι στη δεύτερη ομάδα. Τελικά στα 22 του επέλεξε να φύγει από την Ισπανία, αποδεχόμενος την πρόταση της ολλανδικής Τβέντε. Έκανε δύο πολύ καλές σεζόν. Την πρώτη ήταν ο καλύτερος παίκτης της (σκόραρε 13 φορές), οδηγώντας την στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν και πάλι βασικός, σκοράροντας 7 φορές σε 21 συμμετοχές».

ΤβέντεΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΑΐτορμεταγραφές