Αθλητισμός|08.06.2020 15:26

Βέρντε εναντίον Βράνιες: Οταν... πλακώνονται οι συμπαίκτες!

Newsroom

Το θερμό επεισόδιο που έχει ο Ντανιέλε Βέρντε με τον Ογκνιεν Βράνιες στη διάρκεια του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό θεωρείται λήξαν καθώς άπαντες στην Ενωση, αρχής γενομένης από τον προπονητή, Μάσιμο Καρέρα, το άφησαν να περάσει για να ξεχαστεί. Ωστόσο, η εικόνα του Ιταλού που πιάνει από τον λαιμό τον Βόσνιο, τοποθετείται πλέον στο ποτ πουρί με τους συμπαίκτες που έχασαν τον έλεγχο και επιδόθηκαν σε... κοκορομαχία.

Στη διάρκεια των 90s καταγράφηκε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εμφύλιους καβγάδες που έχουν γίνει ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Την ώρα που η μπάλα παιζόταν κανονικά, ο Ντέιβιντ Μπάτι και ο Γκρέιαμ ΛεΣό, συμπαίκτες στην Μπλάκμπερν, ήρθαν στα χέρια ανταλλάσσοντας γροθιές! Μάλιστα, μολονότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους έσπευσαν να τους χωρίσουν, εκείνοι συνέχισαν τα... γαλλικά. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στη Λίβερπουλ, όπου ο νέος Στιβ ΜακΜάναμαν δεν... μάσησε μπροστά στον παλιό Μπρους Γκρόμπελαρ. Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ δεν έμεινε μόνο στα λόγια κάνοντας χειρονομία στον συμπαίκτη του, ο οποίος απάντησε κάνοντας ακόμη πιο έξαλλο τον Γκρόμπελαρ.

Ιστορικός είναι και ο καβγάς του Λι Μπόγερ με τον Κίρον Ντάιερ στη Νιούκαστλ. Οι δυο παίκτες, την ώρα που ο αγώνας παιζόταν, αντάλλαξαν πολλά χτυπήματα με τον Μπόγερ να καταλήγει και με σκισμένη φανέλα. Αμφότεροι αποβλήθηκαν από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Χαστούκια αντάλλαξαν και ο Ρικάρντο Φούλερ με τον Αντι Γκρίφιν της Στόουκ, ενώ κεφάλι με κεφάλι ήρθαν και οι Καμερουνέζοι Ασού-Εκότο και Μπεντζαμίν Μουκανζό στη διάρκεια του αγώνα Καμερούν-Κροατία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Ασταμάτητο ξύλο έπεσε και μεταξύ παικτών της βραζιλιάνικης Πλασίντο ντε Κάστρο. Παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων παικτών οι εμπλεκόμενοι δεν σταματούσαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον.

Βεβαίως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που τα αίματα ανάβουν στη διάρκεια των προπονήσεων, όπως συνέβη μεταξύ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Μάρκο Αρναούτοβιτς στη Βέρντερ Βρέμης, αλλά αν μη τι άλλο στις προπονήσεις δεν είναι και τόσο ασυνήθιστα τα θερμά επεισόδια...

Δείτε βίντεο με ιστορικούς καβγάδες συμπαικτών:

Όγκνιεν ΒράνιεςΝτανιέλε Βέρντεποδόσφαιρο