Αθλητισμός|11.06.2020 15:08

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ίδρυσε οργάνωση για τα δικαιώματα και την ενημέρωση των μαύρων ψηφοφόρων

Newsroom

Έναν νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό με στόχο την ενημέρωση των ανά των ΗΠΑ αφροαμερικάνικων κοινοτήτων σχετικά με τις εκλογές αποφάσισε να ιδρύσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Η οργάνωση αυτή φέρει την ονομασία «More than a vote» εμπνευσμένο από το «More than an atlhete» το moto ζωής που έχει υιοθετήσει ο «βασιλιάς».

«Η σωστή ενημέρωση είναι απαραίτητη σε όλους, τώρα νοιώθουμε πως ο κόσμος άρχισε επιτέλους να μας ακούει. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να κάνουμε την διαφορά», είπε μεταξύ άλλων στους «New York Times» ο ΛεΜπρόν που ενόψει των προεδρικών εκλογών είναι ξεκάθαρο πως προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να αποφευχθεί η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζείμς που ειδικά  μετά και τη δολοφονία του George Floyd δεν έχει σταματήσει να επικρίνει χειρισμούς και τακτικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχει στο πλευρό του σε αυτή την κίνηση κι άλλους NBAers όπως ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο Τρέι Γιανγκ , ο Έρικ Μπλέντσο. Η λίστα περιλαμβάνει αθλητές κι από άλλα σπορ και καλλιτέχνες. Την χρηματοδότηση της κίνησης ανέλαβε ο σταρ των Λέικερς  που επέλεξε ως συνεργάτες του γνωστούς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς συμβούλους.

«Στόχος μας βασικά είναι να πείσουμε τον κόσμο, τις κοινότητες μας  συμμετέχουν στις εκλογές, η ψήφο τους μετράει. Διαθέτουμε γνώση για όσα προσπαθεί η άλλη πλευρά να κάνει με στόχο να εμποδίσει ανθρώπους να ψηφίσουν, στοιχεία που θα μοιραστούμε με τον κόσμο για να καταλάβουν…», συμπλήρωσε ο ΛεΜπρόν. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα απευθυνθεί σε μεγάλες κοινότητες πολιτειών του Μίσιγκαν της Πενσυλβάνια, της Βόρεια Καρολίνα, της Φλόριντα, του Τέξας και της Τζόρτζια.

T

NBAΛεΜπρόν Τζέιμςεκλογές ΗΠΑGeorge Floyd