Αθλητισμός|18.12.2018 12:45

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τέλος ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Η λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν αναμενόμενη, καθώς το κλίμα που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, συνηγορούσε πως αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν.

«Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη δουλειά του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων».

Ο σύλλογος του Μάντσεστερ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι θα αναλάβει υπηρεσιακός τεχνικός, μέχρι το φινάλε της σεζόν, την ώρα που η διοίκηση εξετάζει επιλογές για να βρει τον επόμενο που θα επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο εκκεντρικός Πορτογάλος προπονητής, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ στις 27 Μαΐου 2016 και κάθισε στον πάγκο για 144 ματς (84-31-29) και ύστερα από 935 ημέρες, έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ».

Με τη Γιουνάιτεντ, κατέκτησε το Europa League, το αγγλικό Λιγκ Καπ και το αγγλικό Σούπερ Καπ την ίδια σεζόν (2016/17). Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, του χρεώνεται και είναι ένας από τους λόγους, που τον «τελείωσαν».

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΖοσέ Μουρίνιο