Αθλητισμός|19.06.2020 20:29

Ενωτικός ο Μπουτσικάρης μετά την εκλογή του, ενοχλημένος ο Κούγιας

Newsroom

Ενωτικός εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, λίγο μετά την εκλογή του. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε ότι πρέπει να μείνουν πίσω οι «συλλογικές αντιπαραθέσεις και η τοξικότητα» κάνοντας λόγο για «κοινή προσπάθεια» που πρέπει να γίνει για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες για τη διαδικασία, και τον απερχόμενο πρόεδρο. Στη θητεία του έγιναν πολλά πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρέλαβε μια άλλη Σούπερ Λιγκ και μια τελείως άλλη κατάσταση μας παραδίδει. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουν ενταθεί με την κρίση του κορονοϊού που διαμόρφωσε μια νέα, πολύ σκληρή πραγματικότητα για όλους» δήλωσε ο Μπουτσικάρης.

Και πρόσθεσε: «Επομένως πρέπει πολύ άμεσα να ασχοληθούμε και να αντιμετωπίσουμε ορισμένα κομβικά ζητήματα όπως τα μέτρα στήριξης από την Πολιτεία, η εξασφάλιση τηλεοπτικής στέγης για όλες τις ομάδες μέσα από διαφανείς διαδικασίες και η διεκδίκηση ενός διαχρονικού αιτήματος, του ποσοστού από το στοίχημα. Εκτός όμως, από πολλά προβλήματα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τεράστια προοπτική αλλά και τεράστια δυναμική. Προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα και να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική μας οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας τις συλλογικές αντιπαραθέσεις, την τοξικότητα και με κοινή προσπάθεια να κάνουμε βήματα μπροστά».

Φανερά ενοχλημένος από τη μη εκλογή του εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μεταξύ άλλων που είπε, καταφέρθηκε εις βάρος ομάδων και ιδιοκτητών που επέλεξαν να μην τον ψηφίσουν, ενώ για τη σύμπραξη Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που στήριξαν από κοινού την επιλογή Μπουτσικάρη έκανε λόγο «για περίεργη συμμαχία Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που θα καταρρεύσει στο πρώτο πέναλτι».

Επίσης, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αμέσως μετά τη λήξη των πλέι άουτ και αφού ξεκαθαρίσει ο προβιβασμός από τη Super League 2 και ο υποβιβασμός από τη Super League «πιθανώς να έχουμε νέο πρόεδρο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έξω από τα γραφεία της Super League:

Αλέξης ΚούγιαςποδόσφαιροSuperLeagueΛεωνίδας Μπουτσικάρης