Αθλητισμός|19.12.2018 21:21

Κύπελλο Ελλάδας: Ρεκόρ, εκπλήξεις και ένα… χωράφι στην 3η αγωνιστική

Newsroom

O AOX Κισσαμικός, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός προκρίθηκαν στην επόμενη φάση μετά την ισοπαλία του Παναιτωλικού με τον ΟΦ Ιεράπετρας στην Κρήτη, σε μια αγωνιστική που είχε ωραίες φάσεις και πολλά γκολ.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης…

Άρης Αβάτου - Ολυμπιακός 1-2

Ένας πολύ... πειραματικός Ολυμπιακός με πολλές αλλαγές και αρκετούς πιτσιρικάδες πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άρη Αβάτου με 2-1 κάνοντας το τρία στα τρία στη φάση των ομίλων του θεσμού του Κυπέλλου και ενώ είχε διασφαλίσει την πρόκρισή του πριν από αυτό το ματς. Ο Μαρτίνς ήθελε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες από τις Ακαδημίες ή παίκτες που θα είχαν κίνητρο. Ξεχώρισε για την ποιότητά του ο Βρουσάι, σκόρερ και ο Ανδρούτσος.

Σε ένα τραγικό γήπεδο και έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε... χωράφι ο Ολυμπιακός είχε χαμένο τετ α τετ του Μάνου μόλις στο 6' ενώ στο 11' ο Βρουσάι σκόραρε με ωραία κίνηση και σουτ για το 0-1. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να απειλήσουν και ενώ στο 24' ο Μάνος έχασε πάλι τετ α τετ. Ο ίδιος παίκτης είχε ένα καλό σουτ στο 29' που αποκρούστηκε ενώ στο 31' μία τελική από τον Πάρντο πέρασε λίγο έξω. Στο 40' έγινε το 0-2 από φάση με τη συμμετοχή του Βρουσάι. Έκανε ένα γύρισμα βρίσκοντας τον Βοϊλη που μαζί με τον Μάνο προσπάθησαν να βρουν σουτ. Τελικά η μπάλα πήγε στον Πάρντο που σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε και στο... ριμπάουντ ο Ανδρούτσος σκόραρε από κοντά. Στο 45' μείωσε ο Άρης Αβάτου από γύρισμα από την πλευρά του πιτσιρικά Μαρτίνη με τον Χουτεσιώτη να μην προλαβαίνει τον Σαριγιαννίδη που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά. Για τον Ολυμπιακό συνολικά οι πιο πολλοί μικροί έδειξαν διάθεση αλλά ο Βρουσάι ήταν εκείνος που ξεχώρισε περισσότερο. Προσπάθησε και ο Ανδρούτσος, σκόρερ του 2ου γκολ της ομάδας του.

Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός πρέσαρε εκ νέου για γκολ. Φάσεις όμως είχε και ο Άρης Αβάτου όπως στο 59' όπου ο Χουτεσιώτης έβγαλε τετ α τετ του Σιχλοιμίρη. Στο 67' ένα σουτ του Ξενιτίδη πήγε πάνω σε σώματα. Ο Ολυμπιακός είχε και άλλες φάσεις αλλά γενικά ο Μάνος είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες και ο Πάρντο δεν βοήθησε στον προβλεπόμενο βαθμό. Στο 93' αποκρούστηκε δύσκολα ένα καλό σουτ του Βρουσάι. Εν τέλει το ματς έληξε στο 2-1.

Εκανε την έκπληξη η Νίκη Βόλου, κέρδισε (1-0) την Ξάνθη αλλά δεν πέρασε

Η Νίκη Βόλου, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, έκανε την έκπληξη στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε στο Πανθεσσαλικό 1-0 την Ξάνθη.

Το αποτέλεσμα δεν είχε ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ήδη αποκλειστεί, ενώ η ακριτική ομάδα πέρασε στους «16», έστω και ως δεύτερη του ομίλου, χάρη στη νίκη του ΟΦΗ επί της Κέρκυρας.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί «μαγική εικόνα», καθώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες έδειξαν περίπου ισοδύναμες, παρότι τους χωρίζουν δύο κατηγορίες. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και χάθηκαν εκατέρωθεν, μέχρι που στο 72΄ ο Τζιώρας ολοκλήρωσε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό των παικτών της Νίκης και από κοντά νίκησε τον Ζίβκοβιτς. Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως ο Μπαξεβανίδης έδιωξε προ της γραμμής τέρματος το πλασέ του Βουκομάνοβιτς. Η Ξάνθη από την πλευρά της πλησίασε την ισοφάριση στο 79΄ με τον Σουλεϊμάν, το σουτ του οποίου από καλή θέση μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ η τελευταία καλή φάση ανήκε ξανά στους Βολιώτες, με το σουτ του Κέρι που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.

Πρωτιά για τον ΟΦΗ με διπλό (0-3) στην Κέρκυρα

Την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΟΦΗ, επικρατώντας στην Κέρκυρα 3-0 του τοπικού ΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ήττα της Ξάνθης από τη Νίκη Βόλου, η κρητική ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, κάτι που της δίνει περισσότερες πιθανότητες για έναν βατό αντίπαλο, στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή (21/12). Οι «Φαίακες» από την πλευρά τους αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, καθώς χρειάζονταν νίκη για να προχωρήσουν.

Λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας χρειάστηκε ο ΟΦΗ για να «καθαρίσει» το ματς. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κοιλιάρας με εξαιρετικό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα (13΄), ο Ντίνας πήρε το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Αθανασόπουλου σε σουτ του Κουτσιανικούλη και σε κενή εστία «έγραψε» το 0-2. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και είχε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της, ενώ η Κέρκυρα απείλησε μόνο με δύο κεφαλιές, μία του Βίλα στο 39΄ που μπλόκαρε ο Σωτηρίου και μία του Μότα στο 80΄ που πέρασε άουτ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 85΄ ο Βουό σε αντεπίθεση των Κρητών, που έφτασαν πανηγυρικά στη νίκη.

Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος 0-8

Νίκη έστω με... μισό μηδέν αρκούσε στον Ατρόμητο για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ομάδα του Περιστερίου να είναι ωστόσο καταιγιστική στο τελευταίο παιχνίδι της στη φάση των ομίλων και να φιλοδωρεί με οκτώ γκολ (!) τη Θύελλα Καμαρίου σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει πριν καν... αρχίσει καθώς με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα οι παίκτες του Κάναντι είχαν πετύχει τρία γκολ (9' Βασιλακάκης, 12' Ουμπίδες, 15' Καρασαλίδης), ενώ στο ημίχρονο το σκορ έφτασε στο 5-0, με άλλους δύο παίκτες να χρίζονται σκόρερ (28' Μούγιακιτς, 43' Σάκιτς).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, παρ’ όλα αυτά οι Περιστεριώτες έδειξαν πως δεν βρίσκονται τυχαία στην 3η θέση της βαθμολογίας της Super League καθώς πίεσαν τους Σαντορινιούς (συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά στο θεσμό του Κυπέλλου) και πέτυχαν άλλα τρία γκολ.

Ο Μούγιακιτς έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα στο 65' και οι Κωτσόπουλος (74') και Ενσικουλού (80') έβαλαν και αυτοί το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ, με το 8-0 να μένει στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα σκορ στον θεσμό.

Ο Ατρόμητος προκρίθηκε στη νοκ-άουτ φάση του Κυπέλλου ως πρώτος από τον 1ο όμιλο ενώ τον ακολούθησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ηρακλή να μένει τρίτος υστερώντας στην ισοβαθμία.

Κύπελλο Ελλάδαςαποτελέσματα