Αθλητισμός | 11.07.2020 00:17

Δούκας: «Η αξιοπρέπεια ήταν, είναι και θα παραμείνει ο υπέρτατος τίτλος για τον ΠΑΟΚ»

Newsroom

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, με ανάρτησή του αρχικά τοποθετήθηκε με αφορμή την απόφαση του CAS, και ακολούθως σχολίασε την «ανάγνωση» της απόφασης από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Νίκο Γαβαλά. Ο Λευτέρης Δούκας επεσήμανε τα όσα «φώναζε» ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα οποία και αρνήθηκαν να ακούσουν οι δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων, περί μη δεσμευτικότητας της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ενώ αναφέρθηκε συνολικά στον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι «ασπρόμαυροι».

Στην τοποθέτησή του, σχολίασε: «Η πιο διαχρονική αξία με την οποία πρέπει να πορεύεσαι στη ζωή είναι η αξιοπρέπεια. Όλα τα υπόλοιπα είναι εφήμερα, έρχονται και παρέρχονται. Για τον ΠΑΟΚ η αξιοπρέπεια ήταν, είναι και θα παραμείνει ο υπέρτατος τίτλος. Είναι το μοναδικό που δε μας έχουν κλέψει σε όλη την ιστορία μας, ίσως και να ήταν αυτός ο λόγος που στήθηκε η σκευωρία, από εκείνους που η λέξη τους είναι άγνωστη. Αν υπάρχει κάτι που κρατάω από τους προηγούμενους μήνες, είναι η συχνότητα με την οποία διάβαζα "αν είμαστε ένοχοι, να πέσουμε".

Κι αυτό μέσα σ' έναν κόσμο, που γιορτάζει στο άκουσμα της είδησης πως ο διαιτητής που δεν του έδωσε το πέτσινο πέναλτι που ζήτησε βρίσκεται στο νοσοκομείο, σκεπτόμενος -και φωναχτά κάποιες φορές- "καλά του κάναμε". Η υπόθεση τώρα αρχίζει, οι βαθμοί που επέστρεψε το CAS έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικό είναι πως μας επέστρεψαν το ηθικό πλεονέκτημα, που τόσο απροκάλυπτα και βρώμικα προσπάθησε να αφαιρέσει από το dna μας, η επιτροπή των κουμπάρων του Αυγενάκη, οι δικαστές που αντί να σταθούν αντάξιοι του λειτουργήματος τους επέλεξαν να νίψουν τα χείρας τους κι ένας άθλιος συρφετός αργυρώνητων ΜΜΕ...».

Γαβαλάς: «Στην παρούσα φάση, κανείς δεν αθωώθηκε»

Προηγουμένως, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβάλας, σε ανάρτησή του, ανέφερε: «Για την ορθή ενημέρωση των φιλάθλων θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το CAS δέχθηκε μερικώς και τις δύο εφέσεις, τόσο του ΠΑΟΚ, τον οποίο δεν αθώωσε για την παράβαση της πολυϊδιοκτησίας όσο και του Ολυμπιακού, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να είναι παρών σε όλη τη διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει τώρα ως προς τις παραβάσεις.

Για την περίπτωση της Ξάνθης η οποία δεν άσκησε έφεση, είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν και η αφαίρεση των 7 βαθμών παραμένει αφού κανείς δεν έχει αθωωθεί για την πολυϊδιοκτησία. Παράλληλα, είμαστε σε αναμονή του σκεπτικού της απόφασης του CAS που πρέπει να βγει πριν από την εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων. Στην παρούσα φάση, κανείς δεν αθωώθηκε ούτε το CAS ακύρωσε την απόφαση της ΕΕΑ που διαπίστωσε την πολυϊδιοκτησία.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στις αναρτήσεις του κ. Γιώργη Σαββίδη. Καθώς ενώ έχει γίνει περίγελος ακόμα και στους οπαδούς της ομάδας του που βρίσκεται 17 βαθμούς πίσω μας, δεν έχει βάλει μυαλό και συνεχίζει να συκοφαντεί χυδαία την ομάδα μας ακόμα και τους αξιωματούχους της κυβέρνησης που τον έσωσαν από βέβαιο υποβιβασμό.Καλό θα ήταν να ενημερωθεί για την σημερινή απόφαση πριν πανηγυρίσει γιατί ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν αθωώθηκε αν και το CAS είχε την αρμοδιότητα να δικάσει την υπόθεση στην ουσία και να τον αθωώσει, αλλά τώρα θα πρέπει να δούμε από ποιο πρωτάθλημα τελικά θα αφαιρεθούν οι βαθμοί, από το τρέχον ή από το επόμενο».

Δούκας: «Το CAS καταδίκασε την επιτροπή των κουμπάρων του υφυπουργού σας»

Η ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά έφερε νέο σχόλιο από τον Λευτέρη Δούκα, στο οποίο τόνισε: «Ξεπερνώντας τη σημειολογία της αντικατάστασης των πάλαι ποτέ πανηγυρικών τίτλων περί πιστοποίησης της πολυϊδιοκτησίας, τελεσίδικης απόφασης, καταδίκης, σκανδάλου κλπ, από μια συνοφρυωμένη και ηττοπαθή ανάρτηση , πάμε στα υπόλοιπα. Το CAS καταδίκασε σήμερα τους δικαστές που δεν δίκασαν και την επιτροπή των κουμπάρων του υφυπουργού σας, που θεμελίωσαν τη σκευωρία. Μαζί με την δήθεν δεσμευτικότητα μιας εισήγησης, πάνω στην οποία στηρίξατε το παραμύθι που φτιάξατε.

Καταδίκασε εσάς που επαναλαμβάνατε μονότονα πως "καταδικαστήκαμε από τρία (!!!) δικαστήρια" και δικαίωσε εμάς που φωνάζαμε πως καταδικαστήκαμε χωρίς να δικαστούμε. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ, ακόμα κι όταν ο άθλιος προπαγανδιστικός μηχανισμός σας μας παρουσίαζε ως καταδικασμένους και ενόχους. Εσείς τώρα κρύβεστε πίσω από αυτά που δεν αποφάσισε το CAS, φοβούμενοι να ομολογήσετε ποιον καταδίκασε, ποιον δικαίωσε και ποιον διέσυρε τελικά η σημερινή ετυμηγορία. Εσείς μας βαφτίζατε ενόχους, παραμένουμε ένοχοι; Υπάρχει τελικά πολυϊδιοκτησία, κυριαρχική επιρροή ή ότι άλλο κατασκευάσατε στην πορεία;

Κι όλα τα παραπάνω, ξεπερνώντας τους εξυπνακισμούς περί υποβιβασμού, αφαίρεσης του περσινού πρωταθλήματος και παρόμοιων εφευρέσεων που διαβάσαμε στην πορεία. Η ετυμηγορία του Ανωτάτου αθλητικού δικαστηρίου έλυσε την απορία για το αν δικαστήκαμε και βρεθήκαμε ένοχοι, όπως υποστηρίζετε. Και αποφάσισε αυτό που ζητούσαμε εξαρχής, σε αντίθεση με εσάς που πολεμούσατε κάθε ενδεχόμενο κανονικής δίκης επί της ουσίας. Κυρίως όμως, λειτουργεί ως ασπίδα περιφρούρησης της νομιμότητας, στέλνοντας μηνύματα σε όσους τολμήσουν να κάνουν τα ίδια στο μέλλον...».

CASΛευτέρης ΔούκαςΟλυμπιακόςΠΑΟΚΝίκος Γαβαλάς