Αθλητισμός|22.07.2020 13:14

Αντετοκούνμπο: Στο μυαλό του Γιάννη μόνο το δαχτυλίδι του πρωταθλητή

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της περσινής σεζόν στο ΝΒΑ και παρά το γεγονός πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και για το φετινό βραβείο, δεν δείχνει να επικεντρώνεται στις ατομικές διακρίσεις. Η βαθιά του επιθυμία είναι να κατακτήσει τον τίτλο με τους Μιλγουόκι Μπακς και δεν το κρύβει. 

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πραγματικά δεν το έχω σκεφτεί το βραβείο. Προσπάθησα να μην επικεντρωθώ στις κουβέντες για τον  MVP, ποιος είναι ο MVP και όλα αυτά. Στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει παιχνίδια και ότι είναι να συμβεί θα συμβεί. Αυτό συνέβη πέρυσι. Ήμουν συγκεντρωμένος στην ομάδα και στις νίκες και αναδείχθηκα MVP. Αυτή ήταν η κύρια εστίασή μου. Τώρα, ξέρω ότι θα είναι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που μιλούν για το MVP, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο επίκεντρό μου. Άλλο πράγμα είναι στο μυαλό μου», είπε στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν το μεγάλο βραβείο καταλήξει στα χέρια του ή στα χέρια του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Πού εστιάζει ο Γιάννης; «Η κύρια εστίασή μου είναι να βελτιωθώ, να κερδίσω παιχνίδια, να βοηθήσω την ομάδα μου να παίξει καλό μπάσκετ και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Την τελευταία φορά που το καταφέραμε ήταν το '71, οπότε αυτή είναι η κύρια εστίασή μου τώρα», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης ρωτήθηκε και για τη δήλωσή του στην περίοδο της καραντίνας πως δεν είχε πρόσβαση σε μπασκέτα. Παραδέχθηκε, όμως, ότι απλά ήταν ένα παιχνίδι μυαλού. «Όποιος εκεί έξω πίστευε ότι δεν είχα πρόσβαση σε γυμναστήριο, δεν με ξέρει καν. Το είπα για να προσπαθήσω να αποκτήσω ένα αβαντάζ σε σχέση με τους ανταγωνιστές μου».

NBAΜιλγουόκι ΜπακςΓιάννης Αντετοκούνμπομπάσκετ