Αθλητισμός | 04.08.2020 20:28

O κορονοϊός ξαναβάζει λουκέτο στο τένις - Ακυρώθηκε το τουρνουά της Μαδρίτης

Newsroom

Η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ισπανία έφερε την ακύρωση του τουρνουά τένις της Μαδρίτης. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 12-20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι αριθμοί έδειξαν «αναζωπύρωση» της πανδημίας στην Ισπανία. Ως εκ τούτου, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόφαση για λουκέτο, το οποίο είναι το δεύτερο καθώς αρχικά το τουρνουά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

«Σαν πράξη υπευθυνότητας, διαβλέποντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον ιό COVID-19 κι αφού εκτιμήσαμε πλήρως την κατάσταση και τις συνθήκες που εξακολουθεί να δημιουργεί η πανδημία, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά το Mutua Open της Μαδρίτης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο δρόμο για το Ρολάν Γκαρός, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου, το τουρνουά της Μαδρίτης ήταν ένα από αυτά που θα λειτουργούσαν ως προετοιμασία για τους αθλητές, που προσπαθούν να μπουν σε ρυθμούς αγώνων. Παράλληλα, η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως προκαλεί μεγάλη ανησυχία (και) στην κοινότητα του τένις που διαπιστώνει ότι η επανεκκίνηση του αθλήματος είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ηδη υπάρχουν ακυρώσεις από σημαντικούς τενίστες αλλά και προβληματισμός για το πρώτο major τουρνουά, το US OPEN που είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Νέα Υόρκη στις 31 Αυγούστου.

ΚορονοϊόςΜαδρίτη ATPΤένις